סופגניות דונאטס

 

חומרים:
½ 3 כוסות קמח
¼ כוס סוכר
½ קובית שמרים
3 יח' ביצים
50 גר' חמאה
1 כפית מלח
¼ כוס ברנדי
1/8 כפית ונלין
¾ כוס חלב

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים עם הוו לישה למעט מלח וברנדי במשך 3 דקות במהירות איטית, ועוד 7 דקות במהירות בינונית.
מוסיפים את המלח והברנדי לעוד 3-4 דקות ערבוב.
מוציאים לשולחן עבודה מעט מקומח ומכסים בניילון למשך חצי שעה.
מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ .
מתפיחים 45 דקות ומכינים במקביל סיר טיגון עם שמן עמוק.
מחממים את השמן 1/4 שעה לפני הטיגון.
מטגנים 3 דקות בכל צד, בסך הכל 6 דקות.

אפשרויות לקישוט:
סוכר, סוכר וקינמון, שוקולד מריר, חלב, לבן, ריבת חלב, חלבה וכו'

טיפים להכנה:
יש להקפיד ולהוסיף את הברנדי בסוף הלישה על מנת שהשמרים לא יפגעו.
במזג האוויר הקר בעונה ניתן להוסיף עוד 1/4 קובית שמרים.

בחירת שמן:
מומלץ לטגן את הדונאטס בשמן קנולה או שמן חמניות.

רשת 'שמו קונדיטוריה', www.shemo.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה