סופגניות ריבת חלב

החומרים30 גרם שמריםרבע כוס מים פושריםשלושת רבעי כוס מים רותחים50 גר' מרגרינה מומסתחצי כוס סוכר1 ביצה3 וחצי כוסות קמחלמילוי – צנצנת ריבת חלב מקורית של דולקוראופן ההכנהמערבבים בקערית את השמרים , המים הפושרים, וכפית סוכר.מערבבים בקערה נפרדת את המים הרותחים , המרגרינה והסוכר.מוסיפים לתערובת זו את הביצה, הקמח ואת תערובת השמרים- לשים היטב. נותנים לבצק לתפוח במשך שעה – שעה וחצי עד הכפלת נפח, לשים שנית ונותנים לתפוח עוד כ- 35 דקות.מרדדים את הבצק לגובה 1 ס"מ ויוצרים עיגולים בעזרת ספל רחב , משאירים למנוחה התפחה במשך חצי שעה. מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד עד הזהבה.לאחר הטיגון , מניחים על משטח ישר (רצוי על נייר סופג) לצינון.למילויאם יש מזרק לסופגניות, מזריקים את ריבת החלב אל תוך הסופגנייה, אם אין מזרק ניתן למרוח מעל הסופגנייה שכבה נדיבה של ריבת חלב.מפזרים אבקת סוכר מעל.

החומרים
30 גרם שמרים
רבע כוס מים פושרים
שלושת רבעי כוס מים רותחים
50 גר' מרגרינה מומסת
חצי כוס סוכר
1 ביצה
3 וחצי כוסות קמח
למילוי – צנצנת ריבת חלב מקורית של דולקור

אופן ההכנה
מערבבים בקערית את השמרים , המים הפושרים, וכפית סוכר.

מערבבים בקערה נפרדת את המים הרותחים , המרגרינה והסוכר.

מוסיפים לתערובת זו את הביצה, הקמח ואת תערובת השמרים- לשים היטב.

נותנים לבצק לתפוח במשך שעה – שעה וחצי עד הכפלת נפח, לשים שנית ונותנים לתפוח עוד כ- 35 דקות.

מרדדים את הבצק לגובה 1 ס"מ ויוצרים עיגולים בעזרת ספל רחב , משאירים למנוחה התפחה במשך חצי שעה.

מטגנים בשמן עמוק וחם מאוד עד הזהבה.

לאחר הטיגון , מניחים על משטח ישר (רצוי על נייר סופג) לצינון.

למילוי
אם יש מזרק לסופגניות, מזריקים את ריבת החלב אל תוך הסופגנייה, אם אין מזרק ניתן למרוח מעל הסופגנייה שכבה נדיבה של ריבת חלב.

מפזרים אבקת סוכר מעל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר