מצרכים
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים טריים או 20 גר' שמרים יבשים
300 מ"ל חלב או מים
100 גר' סוכר
3 ביצים
100 גר' מחמאה או חמאה
1 כף ברנדי
ממרח ריבת חלב
אופן ההכנה
בקערת המיקסר מערבבים קמח ושמרים
מוסיפים את החלב/מים, סוכר, ביצים, חמאה/מחמאה והברנדי.
לשים במהירות בינונית כ-7 דקות עד לקבלת בצק חלק.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל של 40 גר'.
מניחים על משטח משומן ומכסים בעדינות בניילון להתפחה נוספת.
מחממים שמן בסיר (טיגון עמוק).
מרימים את הסופגניות בזהירות לסיר עם השמן.
מטגנים כ- 2 דקות מכל צד ומניחים על נייר סופג.
ממלאים שקית זילוף/מזרק בממרח ריבת החלב וממלאים את הסופגנייה.