סופגנייה קלאסית

מצרכים:1 ק"ג קמח80 גר' שמריםכף סוכר¾ כוס סוכר½ כוס חלב פושר200 גר' חמאה מומסת4 חלמונים2 כפות קוניאקגרידת לימוןתמצית וניל2 כוסות חלב פושראופן ההכנה:מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר+ חצי כוס חלב פושר.לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים. לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו. ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שנייה ולתת לו לתפוח עוד שעה.ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.למלא בריבה או בשוקולד, ולבזוק מעט אבקת סוכר.

מצרכים:
1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר

אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר+ חצי כוס חלב פושר.
לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שנייה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.
למלא בריבה או בשוקולד, ולבזוק מעט אבקת סוכר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר