סופגניית ספינג' (בצקניות מטוגנות)

חומרים (ל-40 יח'):1 ק"ג קמח מנופה50 גר' שמרים טריים, או שקית שימרית50 גר' סוכר5 גר' מלח700 מל' מים פושריםאופן ההכנה:מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עד 10 דקות במהירות איטית עד בינונית בעזרת וו לישה – עד שהבצק דליל ודביק מאוד.מתפיחים בקערה כשעה (עד הכפלת הנפח).אחרי שעה מוציאים את כל האוויר מהבצק ומתפיחים שוב שעה.מחממים שמן בסיר עמוק.מוציאים עם כפות הידיים הרטובות מעט בשמן את הבצק, ולוקחים מהבצק ויוצרים (בעזרת מתיחה) צורה של "כעך" עם חור באמצע. מטגנים משני הצדדים כ-3 דקות מכל צד.מוציאים מהשמן, מסננים וטובלים בסוכר.כמה סוכר? יש כאלה ששמים מעט מאוד סוכר עד כף אחת, מכיוון שאת הבצק טובלים בסוכר ולכן הוא מתוק מאוד.רשת 'שמו קונדיטוריה', www.shemo.co.il

חומרים (ל-40 יח'):
1 ק"ג קמח מנופה
50 גר' שמרים טריים, או שקית שימרית
50 גר' סוכר
5 גר' מלח
700 מל' מים פושרים

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עד 10 דקות במהירות איטית עד בינונית בעזרת וו לישה – עד שהבצק דליל ודביק מאוד.
מתפיחים בקערה כשעה (עד הכפלת הנפח).
אחרי שעה מוציאים את כל האוויר מהבצק ומתפיחים שוב שעה.
מחממים שמן בסיר עמוק.
מוציאים עם כפות הידיים הרטובות מעט בשמן את הבצק, ולוקחים מהבצק ויוצרים (בעזרת מתיחה) צורה של "כעך" עם חור באמצע.
מטגנים משני הצדדים כ-3 דקות מכל צד.
מוציאים מהשמן, מסננים וטובלים בסוכר.

כמה סוכר?
יש כאלה ששמים מעט מאוד סוכר עד כף אחת, מכיוון שאת הבצק טובלים בסוכר ולכן הוא מתוק מאוד.

רשת 'שמו קונדיטוריה', www.shemo.co.il

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר