סופלה חצילים וגבינה

חומרים:2 חצילים יפים בגודל זהה – עדיף בלאדי2 כפות קמחכף חמאהבצל קטן קצוץ דק מאודשן שום כתושהכוס חלב2 ביצים מופרדות150 גר' גבינת אמנטל מגוררתמלח ופלפלאופן ההכנה:לרחוץ את החצילים ולחצות לאורך בדיוק באמצע. להשאיר קליפה ועוקצים.למרוח בשמן זית ולאפות כ- 20 דקות. החצילים מוכנים כשקיסם ינעץ בהם והם רכים לגמרי.לקרר ולרוקן עם כף. להשאיר את הקליפות כי בהן נמלא את המוס. לקצוץ את תוכן החצילים.בסיר להמיס חמאה ולטגן בה קלות בצל ושום. לצקת חלב ולערבב עד רתיחה. להנמיך להבה ולערבב עד הסמכה.להוסיף תוך בחישה מתמדת 2 חלמונים, ולתבל.במיקסר להקציף 2 חלבונים.לאחד בעדינות: חציל קצוץ, המסה של הרוטב שבישלנו וקצף. למלא את חצאי החציל. לפזר מעל גבינה מגוררת. לאפות כ- 15 דקות עד השחמה. להגיש מיד.

חומרים:
2 חצילים יפים בגודל זהה – עדיף בלאדי
2 כפות קמח
כף חמאה
בצל קטן קצוץ דק מאוד
שן שום כתושה
כוס חלב
2 ביצים מופרדות
150 גר' גבינת אמנטל מגוררת
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
לרחוץ את החצילים ולחצות לאורך בדיוק באמצע. להשאיר קליפה ועוקצים.
למרוח בשמן זית ולאפות כ- 20 דקות. החצילים מוכנים כשקיסם ינעץ בהם והם רכים לגמרי.
לקרר ולרוקן עם כף. להשאיר את הקליפות כי בהן נמלא את המוס.
לקצוץ את תוכן החצילים.
בסיר להמיס חמאה ולטגן בה קלות בצל ושום.
לצקת חלב ולערבב עד רתיחה.
להנמיך להבה ולערבב עד הסמכה.
להוסיף תוך בחישה מתמדת 2 חלמונים, ולתבל.
במיקסר להקציף 2 חלבונים.
לאחד בעדינות: חציל קצוץ, המסה של הרוטב שבישלנו וקצף.
למלא את חצאי החציל.
לפזר מעל גבינה מגוררת.
לאפות כ- 15 דקות עד השחמה.
להגיש מיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר