סושי שילדים אוהבים

רחלי קרוט מהבלוג קרוטית מציעה עבור סוגת מתכון בו מכינים יחד עם הילדים סושי טעים שהם אוהבים בשלוש דרכים: מגלגלים לרול, מכדררים וממלאים, או פשוט מגישים בקערה

להכנת כדורי סושי יוצרים מהאורז כדור בגודל פינג פונג בידיים רטובות. משטחים על כף היד, ממלאים במה שרוצים וסוגרים חזרה לכדור. צילום רחלי קרוט
להכנת כדורי סושי יוצרים מהאורז כדור בגודל פינג פונג בידיים רטובות. משטחים על כף היד, ממלאים במה שרוצים וסוגרים חזרה לכדור. צילום רחלי קרוט

חומרים ל-4 רולים או ל-3 קערות

לאורז

2 כוסות אורז לסושי או אורז עגול כמו של סוגת

3/4 2 כוסות מים

1/2 כפית מלח

לתחמיץ

5 כפות חומץ אורז או 4 כפות חומץ רגיל

1 כף סוכר לבן

1 כפית מלח

לעטיפת הגלילים

3 מלפפונים, זוקיני או קישואים

תוספות לבחירה

גזרים, מלפפונים, צנוניות, אפונה עדינה מופשרת, אבוקדו

עשבי תיבול  כמו עירית או כוסברה

בטטה חתוכה לאצבעות

לטופו

1 חבילה (300 גרם) טופו חתוך לרצועות
2 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב טריאקי

2 כפות רוטב צ’ילי מתוק

1 כפית שמן שומשום

צילום רחלי קרוט
צילום רחלי קרוט

אופן ההכנה

מתחילים בבישול האורז

שוטפים היטב את האורז כמה פעמים, מסננים ומעבירים לסיר.

מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

מכסים וממשיכים לבשל 20 דקות מעל להבה נמוכה. מכבים את האש ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.

בינתיים מכינים תחמיץ (מרינדה)

מחממים בסיר את כל החומרים עד שהסוכר נמס.

מסירים מהאש ויוצקים על האורז.

מערבבים בעדינות בכף עץ ומניחים להתקרר.

מקפיצים את הטופו

מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים על רצועות הטופו. מערבבים ומשהים למשך 10 דקות ואפשר גם יותר (עד לילה) במקרר.

מחממים מעט שמן במחבת נון סטיק ומקפיצים את הטופו עד הזהבה.

צילום רחלי קרוט
צילום רחלי קרוט

חותכים את הירקות

מקלפים מהזוקיני, הקישוא או המלפפון לרצועות ארוכות בעזרת קולפן,

נשתמש בהן לעטיפת הסושי במקום אצות.

את יתר הירקות חותכים לרצועות.

את אצבעות הבטטה "מבשלים" כמה דקות במיקרו עד שמתרככות.

להכנת רולים

מניחים על משטח עבודה נייר צלופן עבה ועליו רצועות זוקיני או מלפפון בצורה חופפת כדי שייווצר משטח מלא.

מרטיבים את הידיים ומשטחים על הרצועות את האורז בשכבה אחידה.

משאירים מסביב שוליים בעובי 1 ס"מ ללא אורז.

מניחים במרכז האורז ירקות, בטטה או טופו באיזה שילוב שרוצים.

מגלגלים ומהדקים היטב.

מסירים את הצלופן ופורסים לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ.

צילום רחלי קרוט
צילום רחלי קרוט

להכנת כדורי סושי

חותכים את הירקות, הטופו והבטטה לקוביות.

יוצרים מהאורז כדור בגודל פינג פונג בידיים רטובות. משטחים על כף היד, ממלאים במה שרוצים וסוגרים חזרה לכדור.

מפזרים מעט שומשום ומגישים.

להכנת קערת סושי

מעבירים את יתרת האורז לקערה ומסדרים את התוספות מסביב.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה