סטראצ'י – כוכב חדש במסעדות תל-אביב

השף רוני בלנדי (בן 32) החל את דרכו במסעדת "טורקיז", שם התאהב בחומר הגלם והיצירה. בהמשך הדרך פגש את השף דורון אסרף אשר מהווה עבורו סוג של מורה רוחני; עבד ב"דן" אילת עם השף אבי שטייניץ והשף אופיר קדם, והיה השף של מסעדת "ים" ברחובות

ממש בימים אלה נפתחה במקום בו שכנה מסעדת נלו ברחוב אילת בת"א-יפו, מסעדת סטראצ'י המשלבת בין דיינר אמריקאי לברסרי צרפתית, ועושה זאת עם אוכל מעולה וצוות חביב ומקצועי בניצוחו של מנהל המסעדה רונן, שבעברו שהות רוויית געגועים אליה באוסטרליה.

על העיצוב אחראי ג'וש חפץ, אשר יצר מקום המחולק למספר חללים מעוצבים בסגנון עדכני, תעשייתי, אבל עם נגיעות דרושות במתחמי בילוי שכאלה: גופי תאורה יוקרתיים, בר רחב ידיים עם כיסאות רחבים, ושאר אלמנטים המוסיפים לאווירה.

השף של סטראצ'י, רוני בלנדי בן ה- 32, החל את דרכו במסעדת "טורקיז", שם התאהב בחומר הגלם והיצירה. בהמשך הדרך פגש את השף דורון אסרף אשר מהווה עבורו סוג של מורה רוחני; עבד ב"דן" אילת עם השף אבי שטייניץ והשף אופיר קדם, והיה השף של מסעדת "ים" ברחובות.

התפריט המגוון מבוסס על צבעים, חומרי גלם וניחוחות עולמיים אשר מתחברים לפאזל של מה שמוגדר ע"י השף כיצירה עדכנית אורבנית – וזה טעים ביותר.
תפריט הבר כולל את כל מותגי האלכוהול שאנו רגילים אליהם. בירות מהחבית וגם בבקבוקים. תפריט יין מגוון במיוחד עם דגש על יינות מיקבי בוטיק ישראלים, וגם מבחר יינות בכוסות ותפריט קוקטיילים גדול.

הגענו לסטראצ'י עם חבורה עליזה של 15 מנהלות ומנהלים מתחומי המיחשוב השונים – כאלה שאוכלים הרבה במסעדות משובחות בארץ ובעולם, כך שהאתגר של סטראצ'י היה לא פשוט – והם עמדו בו בהצלחה מלאה. אז מה אכלנו? האמת שדגמנו, ובעצם זללנו, את מרבית תפריט המסעדה.

מנות ראשונות
סלק אפוי במילוי טרטר של שלושה סוגי דגים – מיוחד ומוצלח
נתחי סינטה בתנור עם רוטב טונה ירוקה
קבב פרגית ולמון גראס על תבשיל עדשים אורגניות
סלט פירות ים ברוטב תאילנדי פיקנטי – טעים ביותר
רביולי תוצרת בית במילוי חצילים קלויים ברוטב שרי מעודן
חריימה פירות ים – צל"ש
סלט ירוק עם בוטנים ופטל טרי
כל המנות הראשונות לווו בלחם מרוקאי טרי וריחני.

מנות עיקריות
פילה דניס ופילה לברק בציפוי פריך, אפויים התנור, עם פירה גבינות צאן
סרטנים כחולים שלמים, על פאייה של פירות ים וזעפרן – איזו מנה…
רביולי תוצרת בית במילוי סרטנים כחולים, ברוטב שמנת, אגסים וגבינת גורגונזולה
אנטריקוט מובחר ביישון עצמי
פרגית ברוטב פורט ומרסלה על עלי לזניה תוצרת בית
שיפודי שרימפס וצדפות קוקי סן ז'אק, במרינדה של מיסו על אטריות סובה – פנטסטי
שרימפס ברוטב לימון מתקתק – קצת מתוק מדי, אפשר להוריד ווליום

קינוחים
כנאפה ביתית עם גבינות צרפתיות
מלבי מיוחד תוצרת בית
מקפא שוקולד עם פירות טריים
קראמבל פירות
גלידת חלבה ודבש ביתי בגביעים הנאפים במקום – פחות מוצלח מהאחרים שהנם פשוט מעולים

את הארוחה ליווינו ביין מסע ישראלי של יקב ויתקין – שילוב של קריניאן, סירה וקברנה פרנק. עוד כוכב של הערב. עובדה: שתינו ארבעה או חמישה בקבוקים – מי יכול היה לספור…

סטראצ'י יכולה להיות הכוכב הבא במסעדות תל-אביב. יש לה את כל הנתונים לכך.

עם סיום ההרצה פועלת עתה המסעדה 7 ימים בשבוע 24 שעות ביממה.

סטראצ'י
רחוב אילת 11 ת"א
טל. 03-5101919


תפריט סטראצ'י
מנות ראשונות

מרק פירות ים – 31
דגים בסגול – סלק בלאדי אפוי, ממולא בטרטר שלושה דגים, עם רוטב מיונז וואסבי – 27
ברוסקטה ירוקה – שרימפסים פיקנטיים על לחם כפרי מרוח בגוואקמולי – 24
ברוסקטה אדומה – קלמארי מוקפצים וסלט עגבניות פיקנטי, על לחם גרוזיני – 27
קרפצ'יו ארטישוק – פרוסות ארטישוק דקות, מעוטרות בעגבניות מיובשות וגבינת המאירי – 27
אצבעות מיי לינג – שלוש אצבעות קבב פרגית ולמון גראס, על עדשים אורגניות בציר בקר – 31
מנה מרובע ברונקס – נתחי סינטה עגל צלויים בתנור, עם רוטב טונה ירוקה ונגיעות חרדל – 29
עלים ובשר – סלט של פרושוטו ומורטדלה בציר בקר ופורט עם פטריות יער ושמפיניון ועלים ירוקים – 37
נאם יאם – סלט פירות ים פיקנטי עם ירקות טריים ואטריות אורז, ברוטב נאם יאם – 33
סוג של סלט ירוק – חסות בויניגרט פטל בערבוביה עם בוטנים קלויים, בצלים פריכים ופטל טרי – 29

בשרים
פילה בקר – 250 גרם פילה בקר מיושן במקום, ברוטב יין אדום ופורצ'יני, מוגש עם תאנת בשר וכדורי דלעת ותפו"א סגול מטוגנים – 92
אנטריקוט – 300 גרם אנטריקוט מיושן במקום, מוגש עם נאצ'וס פריכים ברוטב קייג'ון, בצלים פריכים וברוקולי מאודה – 79
טלה כל הלילה – צוואר טלה בבישול איטי עם ירקות שורש ויין אדום, מוגש על פירה – 71
עגל דפוק – 200 גרם סינטה עגל בציפוי פנקו, מוגש עם פירה שורשים ושעועית ירוקה – 49
פירורים של נוסטלגיה – ארבע אצבעות קבב רומני ומפורסם ולצידם עגבנייה ובצל בגריל ותפוצ'יפס טרי בסלסת עגבניות – 44
פרגית בצבע – 250 גרם פרגית ברוטב פורט, פטריות יער וטימין, על עלי לזניה צבעוניים הנעשים במקום – 47

דגים
לברק – פילה לברק עשוי בתנור על בצלים ביין, עם כדורי אורז מטוגנים ואפונת שלג -71
צמד דגים – פילה לברק ודניס בציפוי פריך, על פירה גבינות צאן וזעתר טרי – 71
Catfish מרטיני – פילה catfish ברוטב שמנת מרטיני, על טוסטים של פסטו – 71
ברמונדי – פילה ברמונדי ברוטב שמנת, גורגונזולה ותפו"ע חמצמץ, על פירה שורשים – 71

פירות ים
חריימה פירות ים – פירות ים ודגים טריים מבושלים ברוטב חריף, מוגש עם לחם מרוקאי – 53
סרטן איברי – שני סרטנים שלמים על פאייה של פירות ים וזעפרן – 73
קלמארי עמוק – 300 גרם קלמארי מטוגן, מוגש על עלים ירוקים, עם חמאה מתובלת ואיולי אנשובי – 67
קלמארי שמנמן – גופי קלמארי ממולאים בחצילים קלויים, על רוטב עגבניות ואיירן טורקי – 71
רגע בקאריבים – שרימפס וקלאמרי מבושלים בחלב קוקוס וצ'ילי, על אורז וקוקוס מושחם – 72
שרימפס אגרדו – שרימפס ברוטב לימון מתקתק וקישואים, מוגש עם צ'יפס בטטה ונענע – 72
קוקי ושרימפס – שיפודי שרימפס וקוקי סן ז'אק במרינדה של מיסו ובלסמי, על אטריות סובה ברוטב צדפות – 65
מולים רוז' – 500 גרם מולים מבושלים ברימונים, ציר שרימפס, כוסברה וקייג'ון – 57
מולים מרינייר – 500 גרם מולים מבושלים ביין לבן וירקות שורש עם למון גראס – 57
רביולי סרטנים – חמש יחידות רביולי תוצרת בית, במילוי בשר סרטנים, גזר ושאלוט ברוטב שמנת, גורגונזולה ואגסים מתוקים –
61

צמחוני
רביולי חצילים – חמש יחידות רביולי תוצרת בית, במילוי חצילים ופטה, ברוטב עגבניות מעודן – 49
פורטובלו – שתי פטריות פורטובלו צלויות על הגריל, במילוי גוואקמולה עם בצלים פריכים וצ'יפס בטטה – 35
הקציצות של המהאטמה – שלוש קציצות עדשים וירק בתיבול הודי, מונחות על סלט קינואה, עגבניה, בצל ומלפפון – 39
פיצטה אנטי פסטי – בטטה, חציל, בצל, שום, קישואים ופלפל צהוב, מונחים על בצק דק, עליו מפוררת גבינת פטה מעודנת באוזו – 34
פסטייה מחתרתית – מאפה של עלי פילו ממולאים בגבינות פיקורינו ואורדה, תרד חלוט, אגוזי מלך ועירית, מוגש עם עלים ירוקים – 41
קלצונה – בצק ממולא ברטטוי ירקות ספרדי, מוגש עם עלים ירוקים ותפו"ע חמצמץ – 34
תאודורקיס – שני קישואים עגולים ממולאים בגבינות קשקבל ופטה, עם אורגנו וזעתר טרי, ברוטב צזיקי נענע – 34
סוויט מריה – טורטייה מגולגלת, ממולאת בגבינה עם תאנים טריות בקרמל, מוגשת על בטטה צלויה בתנור ועלים ירוקים – 34
פרפדלה אומה – פסטת פרפדלה תוצרת בית ברוטב ארטישוק, לימון, שמנת ואורגנו טרי – 34
פרינדלי – פסטת פרפדלה תוצרת בית בקישואים, פלפלים בשלושה צבעים, צ'ילי טרי ונבטוטים – 34

קינוחים
מלבי בלי כיבודים – מלבי שמנת בתוצרת עצמית, עם סירופ רימונים ופירות יער – 19
כנאפה מושחתת – כנאפה ביתית מיוחדת ולידה גבינות קומבזולה ודור בלו – 27
ילדות פשוטה – שני גביעי גלידה ביתיים, במילוי גלידה חלבה ודבש וקוקטייל וניל ופרחים – 27
עוגת גבינה – עוגת גבינה ביתית אפויה, עם ערמונים מסוכרים – – 27
שוקולד סטריפ – רצועת מוס שוקולד ביתי בזיגוג מבריק, מוגש עם פירות טריים בשוקולד לבן – 27
קראמבל – קראמבל פירות עם גלידת קינמון – 27

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר