סירת חציל במילוי סלמון וירקות עם מוצרלה ברוטב ים תיכוני

מרכיבים ל-4 איש:2 חצילים קלויים2 גזריםבצלקישואסלרי200 גר' סלומוןפטריות שמפיניוןבזיליקוםמוצרלהמלח פלפל חמאה1/4 כוס שמנת מתוקהלרוטב:שוםשמן זית2 עגבניות טריות אדומות2 כוסות רסק עגבניותסוכרפפריקהכפית אורגנו אופן ההכנה:מחממים שמן זית במחבת.מוסיפים את השום הקצוץ והרסק, ומטגנים 2 דקות.מוסיפים את העגבניות ללא הקליפה.מוסיפים את הפפריקה, הסוכר, הבזיליקום הקצוץ, האורגנו, ו-1/2 כוס מים. ומביאים לרתיחה. קוצצים את כל הירקות, ובנתיים מחממים חמאה ומוסיפים את הירקות הקצוצים, ומטגנים כ-5 דקות.חותכים את הסלמון לקוביות, ומוסיפים אותו למחבת.מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים בזיליקום.על כל זה יוצקים שמנת מתוקה ומניחים בצד להתקרר.מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.לוקחים 2 חצילים חצויים, מורחים עליהם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומכניסים לתנור למשך רבע שעה.מוציאים את החצילים, ומניחים הרוטב והירקות בנדיבות על החציל, ומפזרים מעל מוצרלה.מכניסים את הבצל עם כל התוספות לתנור לעוד 8 דקות ב- 210 מעלות, ומוציאים כאשר המוצרלה הושחמה.

מרכיבים ל-4 איש:
2 חצילים קלויים
2 גזרים
בצל
קישוא
סלרי
200 גר' סלומון
פטריות שמפיניון
בזיליקום
מוצרלה
מלח פלפל חמאה
1/4 כוס שמנת מתוקה

לרוטב:
שום
שמן זית
2 עגבניות טריות אדומות
2 כוסות רסק עגבניות
סוכר
פפריקה
כפית אורגנו

אופן ההכנה:
מחממים שמן זית במחבת.
מוסיפים את השום הקצוץ והרסק, ומטגנים 2 דקות.
מוסיפים את העגבניות ללא הקליפה.
מוסיפים את הפפריקה, הסוכר, הבזיליקום הקצוץ, האורגנו, ו-1/2 כוס מים. ומביאים לרתיחה.

קוצצים את כל הירקות, ובנתיים מחממים חמאה ומוסיפים את הירקות הקצוצים, ומטגנים כ-5 דקות.
חותכים את הסלמון לקוביות, ומוסיפים אותו למחבת.
מתבלים במלח ופלפל, ומוסיפים בזיליקום.
על כל זה יוצקים שמנת מתוקה ומניחים בצד להתקרר.

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות.
לוקחים 2 חצילים חצויים, מורחים עליהם שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס, ומכניסים לתנור למשך רבע שעה.
מוציאים את החצילים, ומניחים הרוטב והירקות בנדיבות על החציל, ומפזרים מעל מוצרלה.
מכניסים את הבצל עם כל התוספות לתנור לעוד 8 דקות ב- 210 מעלות, ומוציאים כאשר המוצרלה הושחמה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר