fbpx

סלט סלקים עלי רוקט ואגוזי לוז

מתכון של השף אלון כהן – קייטרינג שף לאירועים פרטיים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

מרכיבים

לסלט

4 סלקים בינוניים

2 צרורות עלי רוקט

1 בצל סגול

50 גרם אגוזי לוז אפויים וקצוצים

למרינדה

100 מ"ל שמן זית

100 מ"ל חומץ בן יין לבן

100 מ"ל סילאן

מיץ מלימון אחד

5 שיני שום קלופות וקצוצות היטב

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

עוטפים את הסלקים בנייר כסף ומכניסים בשלמותם לתנור ל- 45 דקות.

בינתיים מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים בקערה, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

כשהסלקים רכים למגע, מוציאים אותם מהעטיפה וקולפים עם הידיים (מומלץ לעשות זאת עם כפפות מטבח למניעת כתמים סגולים בידיים).

פורסים את הסלקים לפלחים דקים ומניחים בתוך המרינדה.

בינתיים מתבלים את עלי הרוקט במעט שמן זית ולימון, ומוסיפים להם חצי בצל סגול חתוך לרצועות.

הגשה

מניחים את עלי הרוקט במרכז הצלחת, וביניהם שוזרים את פלחי הסלק.

מפזרים מעל את אגוזי הלוז הקלופים, והמנה מוכנה להגשה.

 

מתכון של השף אלון כהן – קייטרינג שף לאירועים פרטיים

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר