סלט קינואה ועגבניות עם עשבי תיבול

 

לשני סועדים

חומרים:
כוס קינואה
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
¼ כפית כמון טחון
½ שן שום קצוצה
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
1 כף בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
שימו סיר קטן על האש, ואדו את הבצל השום והכמון בשמן הזית בעדינות עד שיזהיבו.
הוסיפו את הקינואה ושתי כוסות מים קרים. הביאו לרתיחה ובשלו על אש קטנה עם סיר סגור עוד 30 דקות.
העבירו את הקינואה לקערת ערבוב ותנו לה להתקרר מעט, הוסיפו את כל הירק הקצוץ והעגבניות, תבלו במלח פלפל שחור ולימון.
אפשר להכין כשעה מראש לרענן לפני ההגשה עם מעט שמן זית.

אפשרות נוספת לגיוון:
להוסיף יחד עם הירק גם פלפל ירוק חריף קצוץ.
סלט זה הולך מצוין גם עם יוגורט וגבינות עיזים רכות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה