סלט קינואה ועגבניות עם עשבי תיבול

לשני סועדיםחומרים:כוס קינואה1 בצל קטן קצוץ דק2 כפות שמן זית¼ כפית כמון טחון½ שן שום קצוצה1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ1 כף בזיליקום קצוץ2 כפות פטרוזיליה קצוצה1 כף כוסברה קצוצה1 כף מיץ לימון טרימלח ופלפל שחור גרוס טרי אופן ההכנה:שימו סיר קטן על האש, ואדו את הבצל השום והכמון בשמן הזית בעדינות עד שיזהיבו.הוסיפו את הקינואה ושתי כוסות מים קרים. הביאו לרתיחה ובשלו על אש קטנה עם סיר סגור עוד 30 דקות.העבירו את הקינואה לקערת ערבוב ותנו לה להתקרר מעט, הוסיפו את כל הירק הקצוץ והעגבניות, תבלו במלח פלפל שחור ולימון.אפשר להכין כשעה מראש לרענן לפני ההגשה עם מעט שמן זית. אפשרות נוספת לגיוון: להוסיף יחד עם הירק גם פלפל ירוק חריף קצוץ.סלט זה הולך מצוין גם עם יוגורט וגבינות עיזים רכות.

לשני סועדים

חומרים:
כוס קינואה
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפות שמן זית
¼ כפית כמון טחון
½ שן שום קצוצה
1 עגבנייה בשלה חתוכה לקוביות של 1 ס"מ
1 כף בזיליקום קצוץ
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
שימו סיר קטן על האש, ואדו את הבצל השום והכמון בשמן הזית בעדינות עד שיזהיבו.
הוסיפו את הקינואה ושתי כוסות מים קרים. הביאו לרתיחה ובשלו על אש קטנה עם סיר סגור עוד 30 דקות.
העבירו את הקינואה לקערת ערבוב ותנו לה להתקרר מעט, הוסיפו את כל הירק הקצוץ והעגבניות, תבלו במלח פלפל שחור ולימון.
אפשר להכין כשעה מראש לרענן לפני ההגשה עם מעט שמן זית.

אפשרות נוספת לגיוון:
להוסיף יחד עם הירק גם פלפל ירוק חריף קצוץ.
סלט זה הולך מצוין גם עם יוגורט וגבינות עיזים רכות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר