פילה סלמון נורווגי צלוי קלות, המקבל קראסט מתקתק חריף של סילאן פיסטוק וצ'ילי, ומוגש על קרם שורשים מעודן.
חומרים ל- 4 מנות :
4 יח' פילה סלמון טרי במשקל של 200 גר' כל יחידה
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס דק
כף סוכר, כף צ'ילי מתוק, כף שמן זית, כף סילאן
חומרים לקראסט:
3 כפות סילאן
50 גר' פיסטוק גרוס
2 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות פרורי לחם פנקו
כף רוטב צ'ילי חריף
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
50 גר' שקדים לבנים גרוסים
כף שמן זית
אופן ההכנה:
מלטפים את נתחי הדג בשמן הזית,'ממליחים ומפלפלים.
ממיסים כף סוכר עם כף צ'ילי מתוק, כף שמן זית, כף סילאן, כף מים במחבת.
מניחים את פילה הדג במחבת כדקה מהצד ללא העור.
מניחים על מגש אפייה עם העור כלפי מטה.
מערבבים את חומרי הקראסט יחד למשחה אחידה.
מניחים על כל דג כף נדיבה מהמשחה ומשטחים בצורה אחידה מעל הדג.
צולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 7 דקות.
מגישים על מצע קרם שורשים.
מתחם האירועים "פברז'ה", רח' הספורט 4 נס ציונה, 08-5186412
צילום דניאל לילה