מרכיבים:
600 גרם סלמון טרי
300 גרם אטריות שעועית
1 פלפל צהוב
1פלפל אדום
1 גזר
3 אספרגוס
4 גבעולים ארוכים של בצל ירוק
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס
לרוטב ווסאבי:
150 גרם מיונז איכותי
10 שיני שום טריים קלופים
15 ג"ר וואסבי
30 מ"ל מים
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
חותכים את הסלמון למנות של 200 גרם.
מורחים אותם בשמן זית כתית, מלח ים גס ופלפל שחור גרוס.
צורבים את הסלמון על מחבת טפלון חמה כדקה וחצי מכל צד.
רצוי לא לטגן אותו יותר מדי, על מנת לשמור על עסיסיותו.
את הירקות חותכים לאצבעות 6 ס"מ.
שולקים אותם במים רותחים לריכוך חלקי, ומוציאים למי קרח .
לוקחים כשתי אצבעות מכל ירק, שמים ביחד, וקושרים בבצל ירוק וצורבים על מחבת.
שמים איטריות שעועית בקערה.
יוצקים עליהן מים רותחים, מכסים בנייר כסף, משרים בערך 7-5 דקות, ושמים במי קרח.
שמים רוטב וואסבי את כל המרכיבים ביחד במיקסר, ומחברים ביחד עד למרקם חלק.
אופן ההגשה:
שמים את אטריות השעועית במרכז הצלחת.
מניחים עליהן את הסלמון הצרוב, ולידם את הירקות,
יוצקים על הדג את הרוטב.
'Yamaka' ('ימאקה'), אריה שנקר 16 הרצליה פיתוח, טל. 09-9562090