מצרכים (למנה אחת):
1 סלק מבושל
3 יח' שרימפס חצויים לרוחב ( ללא זנב)
2 יח' קלאמרי גוף (רצועות)
1 בצל סגול קטן חתוך לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ
1/2 פלפל אדום (רצועות)
1/2 פלפל צהוב (רצועות)
3 שיני שום כתושות
30 גרם חמאה
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל, מיץ מחצי לימון
לרוטב:
1 גביע שמנת חמוצה
מיץ מחצי לימון
1 שן שום כתושה
10 עלי בזיליקום קצוץ
מלח, פלפל, מיץ מחצי לימון
מערבבים את כל החומרים לרוטב ביחד.
אופן ההכנה:
מקלפים את הסלק, ובעזרת כפית מוציאים את התוכן.
ממיסים חמאה במחבת, מוסיפים את הבצל והסלרי ומטגנים למשך שתי דקות.
מוסיפים את הפלפלים ופירות הים, ומקפיצים למשך שתי דקות נוספות.
שמים שום, יין לבן,מיץ לימון, ומשלימים טעם (מלח, פלפל). ניתן להוסיף עשבי תיבול (עירית או כוסברה קצוצים).
להגשה:
מניחים את הסלק במרכז הצלחת, וממלאים בתערובת פירות הים. בוזקים את הרוטב על הסלק הממולא ומעט על הצלחת.
ניתן לקשט באספרגוס קצוץ ושבבי שקדים קלויים.