ספייסי טונה

חומרים:150 גר' טונה אדומה, פרוסה דק4 אצות נורילאורז:500 גר' אורז עגול½ ליטר מים100 מ"ל חומץ (או חומץ אורז עם 2 כפות סוכר)למילוי:300 גר' טונה אדומה, קצוצה לקוביות2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק4 כפות מיונז2 כפות צ'ילי חריף½ כף שומשוםלרוטב מיונז:5 כפות מיונז2 כפות צ'ילי חריף1 כפית מיץ לימוןלקישוט:מעט שבבי טמפורה (לא חובה).הכנת האורז:שוטפים את האורז ומבשלים במים בסיר מכוסה עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 20 דקות.הכנת המילוי:מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.הכנת רוטב מיונז: מערבבים היטב את כל החומרים לרוטב המיונז.הרכבת המנה:מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי.מסדרים מעליה שכבת אורז אחידה לכל אורכה ומהדקים. הופכים את האצה, כך שהאורז יפנה כלפי מטה.מניחים במרכז האצה לאורכה מעט מתערובת המילוי ומגלגלים לרול.כאשר הרול מוכן, מניחים על האורז את רצועות הטונה, מהדקים היטב ופרוסים כל רול לשישה חלקים. מכינים באותו אופן שישה רולים.מעטרים ברוטב המיונז, ואם רוצים- בשבבי טמפורה.ממנות פסטיבל 'שף תאכל' – 26 ליולי עד 5 לאוגוסט 2010פירוט המסעדות והתפריטים באתר הפסטיבל www.2eat.co.il ובאתר שף תאכל www.chef-tochal.co.ilאו בטל. 03-6912540

חומרים:
150 גר' טונה אדומה, פרוסה דק
4 אצות נורי
לאורז:
500 גר' אורז עגול
½ ליטר מים
100 מ"ל חומץ (או חומץ אורז עם 2 כפות סוכר)
למילוי:
300 גר' טונה אדומה, קצוצה לקוביות
2 כפות בצל ירוק, קצוץ דק
4 כפות מיונז
2 כפות צ'ילי חריף
½ כף שומשום
לרוטב מיונז:
5 כפות מיונז
2 כפות צ'ילי חריף
1 כפית מיץ לימון
לקישוט:
מעט שבבי טמפורה (לא חובה).

הכנת האורז:
שוטפים את האורז ומבשלים במים בסיר מכוסה עד לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 15 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה במשך 20 דקות.

הכנת המילוי:
מערבבים היטב את כל החומרים למילוי.

הכנת רוטב מיונז:
מערבבים היטב את כל החומרים לרוטב המיונז.

הרכבת המנה:
מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי.
מסדרים מעליה שכבת אורז אחידה לכל אורכה ומהדקים.
הופכים את האצה, כך שהאורז יפנה כלפי מטה.
מניחים במרכז האצה לאורכה מעט מתערובת המילוי ומגלגלים לרול.
כאשר הרול מוכן, מניחים על האורז את רצועות הטונה, מהדקים היטב ופרוסים כל רול לשישה חלקים.
מכינים באותו אופן שישה רולים.
מעטרים ברוטב המיונז, ואם רוצים- בשבבי טמפורה.

ממנות פסטיבל 'שף תאכל' – 26 ליולי עד 5 לאוגוסט 2010
פירוט המסעדות והתפריטים באתר הפסטיבל www.2eat.co.il
ובאתר שף תאכל www.chef-tochal.co.il
או בטל. 03-6912540

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר