סרווסריה: להרגיש בספרד בלי לעלות על מטוס

מסעדת הטאפאסים התל אביבית, השיקה מחדש את התפריט שלה עם מבחר של מנות חדשות. כמו תמיד, השף רוברט קלוגר חתום על התפריט, והמקום ממשיך לשמור על אוירה צעירה ונעימה, מקום שכיף לשבת בו וליהנות מכוס של סנגריה ומבחר טאפאסים.

מה חדש כאן? אחת המנות המצויינות היא אספרגוס פטריות וביצה עלומה, המשלבת אספרגוס טרי עם פורטובלו, פטריות מלך ושיטאקי, כולם מוקפצים עם שום, שמן זית ואורגנו. זה מגיע ועליו ביצה עלומה, קרמבל פירורי לחם וגבינת מנצ'גו (42 שקלים). הכל עשוי היטב ומשתלב טוב ביחד, עם טעמים מאוזנים ומשחק מהנה של מרקמים.

מנה חדשה נוספת היא סינטה אלה מינוט, שילוב של נתח סינטה צרוב על הפלנצ'ה, עם עגבנייה, בצל ופלפלי פדרון, ומעליהם ביצת עין עשויה כמעט רייר (66 שקלים). הבשר פשוט וטוב, צרוב במידה, הירקות מוסיפים טעמים, והביצה סוגרת את הכל טוב ביחד.

מנה אחרת, מוצלחת אך לא חדשה כלל, היא פטאטס ברוואס -נתחים צלויים של תפוחי אדמה עם רוטב בראווס ואיולי, עשויים כמיטב המסורת הספרדית (26 שקלים). גם סלט הסלק, ששייך אמנם יותר לחורף מאשר לקיץ, השתלב יפה בארוחה: חתיכות של סלק צלוי עם רוקט, בצל, גבינה כחולה ואגוזי מלך, הם שילוב מצויין של מתיקות עם חמיצות וחריפות (38 שקלים).

הפדרונס, פלפלוני פדרון מטוגנים (34 שקלים), היו מתקתקים ועשירים בטעמיהם, והטיגון עם התיבול הפשוט הוא כל מה שהיה צריך כדי שנתענג עליהם. כדי להשלים את המגוון של הירקות על השולחן, אכלנו גם אנסלדה וורדה – סלט חסות, בצל סגול, צנונית, גבינת עיזים ושקדים (42 שקלים). ללא ספק הסלט הזה מוכיח שאנחנו בישראל – מנות גדולות כל כך לא מוגדרות בספרד כטאפאס. מעבר לכך, הסלט טרי, מרענן, וגבינת העיזים המצויינת עם השקדים, הם שנותנים לו את אופיו.

התפריט עשיר במגוון של מנות מעולם הצומח, הים והיבשה, כולל מספר קינוחים, בהם הצ'ורוס וקרם קטאלן המפורסמים. יצאנו מכאן מסופקים ומעט קלילים (היה יין מצויין שלא זכרנו מהו מרוב שהוא היה טוב). מקום טוב להרגיש בו בספרד, בלי לעלות על המטוס.


סרווסריה
רח' בן יהודה 48 תל אביב
טל. 03-6477751

א'-ו' 17:00-1:00, שבת 11:00-2:00

צילום שי נייבורג






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה