עוגיות טחינה מועשרות בחלבון

מותג הרבלייף מציע מתכון לעוגיות שאפשר להכין עם הילדים. מי שצמים ביום כיפור ישמחו ליהנות מהן במוצאי יום כיפור לשבירת הצום עם שתייה חמה או קרה

אופים 10-12 דקות עד שמופיעים סדקים על פני העוגיות והתחתית שלהן זהובה. צילום דן פרץ

רכיבים ל-18 עוגיות

150 גרם טחינה גולמית

80 מ"ל סירופ מייפל

120 גרם קמח שקדים

½  כפית אבקת אפיה

4 כפות שומשום

1 כף מדידה אבקת חלבון כמו של הרבלייף

1 כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל כמו של הרבלייף

צילום דן פרץ

אופן ההכנה

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים את הטחינה הגולמית וסירופ המייפל בקערה ומערבבים היטב.

מוסיפים את קמח השקדים, אבקת האפיה, אבקות החלבון ופורמולה 1.

מערבבים עד שמתקבל בצק.

מניחים את זרעוני השומשום בקערית שטוחה.

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל אגוז מלך.

מגלגלים בזרעוני השומשום לציפוי.

צילום דן פרץ

מניחים את הכדורים על תבנית האפייה ומשטחים קלות.

אופים 10-12 דקות עד שמופיעים סדקים על פני העוגיות והתחתית שלהן זהובה.

מצננים על רשת.

ערכים תזונתיים ליחידה אחת: קק"ל 125, חלבון 3.9 גר', פחמימה 6.8 גר', שומן 9.3  גר'

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה