את המתכון יצרה יעל אלעד – מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים המשתמשת בנייר אפייה טבעי של מותג האפייה Green Flash – נייר אפייה אקולוגי עשוי מנייר טבעי וללא מלבינים ולכן בריא יותר במגע עם האוכל.
חומרים לתחתית
1 כוס קמח שקדים
1 כוס שיבולת שועל דקה (אפשר להמיר בעוד כוס קמח שקדים)
½ כפית אבקת אפיה
קורט מלח
¼ כוס מייפל טבעי
¼ כוס ממרח שקדים טבעי (ללא תוספת סוכר)
אופן הכנת התחתית
לערבב את היבשים.
להוסיף את המייפל וחמאת השקדים – להשאיר בצד רבע כוס של תערובת הבצק.
לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לשטח את הבצק שהתקבל לשכבה דקה והדוקה בתבנית 20 על 20 ס"מ.
לחורר את התחתית עם מזלג.
לאפות 10-15 דקות עד שמזהיב מעט.
חומרים ואופן הכנת הריבה
בסיר קטן על חום נמוך לשים ½ כוס אוכמניות ו- ¼ כוס תותים
עם כפית מיץ לימון טרי.
לבשל עד שהפירות מתרככים והנוזלים של הפרי יצטמצמו – 10-15 דקות.
ברגע שהריבה מוכנה לצקת מעל שכבת הבסיס האפוי.
חומרים ואופן הכנת קרם גבינה
2 גביעי גבינת סויה בטעם טבעי
1 גביע יוגורט סויה בטעם טבעי ללא תוספת סוכר
3 כפות פודינג וניל כמו של סוויטאנגו – 0 קלוריות
¼ כוס חלב סויה
גרידה מ- ½ לימון
לערבב הכול יחד לשכבה אחידה.
לצקת מעל שכבת הריבה.
אופן הכנת קראמבל ורוד
לערבב את רבע כוס הבצק בתוך הכלי בו בישלנו בו הריבה.
להוסיף כפית חמאה או שמן קוקוס במצב משחתי (לא נוזלי ולא קשה).
לפורר מעל שכבת הגבינה.
להכניס לאפייה של 10-15 דקות עד שהקרמבל מזהיב מעט.
לפני ההגשה
אחרי קירור מחוץ לתנור להכניס למקרר – עדיף למשך הלילה, אבל אפשר גם לשעה לפני ההגשה.