עוגת גבינה ללא גבינה

מתכון של ד"ר אסתר מנחם, מטפלת ורכזת תחום נטורופתיה ופרחי באך בכללית רפואה משלימה, בו קשיו משמש כתחליף לגבינות. מקור לחלבון צמחי, סיבים, נוגדי חמצון, מינרלים ומגנזיום. תורם לבריאות הלב, מרגיע ומרפה שרירים, מחזק עצמות, שומר על בריאות העור השיער ורקמות החיבור

לטחון היטב בבלנדר את כל מרכיבי המלית עם כמות מינימלית של מים ולצקת מעל. צילום רוני אלתר

חומרים לתחתית

1-1/2 כוסות אגוזי מקדמיה או אגוזי מלך

1/2 כוס תמרים

קורט מלח ים

חצי כוס פתיתי קוקוס לא ממותקים

למלית "הגבינה"

3 כוסות קשיו טבעי לא קלוי

3/4 כוס מיץ לימון

3/4 כוס סירופ אגבה או דבש

3/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס מים כדי לאפשר טחינה בבלנדר (להשתמש בכמה שפחות מים)

לציפוי פירות

2 כוסות תות שדה שטופים וקפואים

1/2  כוס תמרים

צילום רוני אלתר
צילום רוני אלתר

אופן ההכנה

להכניס מקדמיה, תמרים ומלח למעבד מזון. לטחון גס.

לשמן תבנית עגולה עם פתיתי הקוקוס.

להוסיף מעל הקוקוס ולהדק את תערובת המקדמיה או אגוזי המלך.

לטחון היטב בבלנדר את כל מרכיבי המלית עם כמות מינימלית של מים ולצקת מעל.

להכניס לפריזר למשך שעה עד שיתקשה.

לטחון תות שדה ותמרים בבלנדר

לצקת מעל העוגה ולהחזיר לפריזר לפחות ל- 5 שעות.

לפני ההגשה – להפשיר לפחות חצי שעה.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה