עוגת דבש בתאנים וסנגריה

 

תבנית עגולה בקוטר 21 משומנת בספריי שמן

חומרים לעוגה:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
230 גרם קמח (1+ 2/3 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (3/4 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (1/2 כוס מים)

חומרים לתאנים בסנגריה:
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
150 מ"ל יין אדום (3/4 כוס)
50 מ"ל מים (3 כפות)
1 כפית גרדת קליפת לימון
1 כפית גרדת קליפת תפוז
60 מ"ל מיץ תפוזים (1/4 כוס)
120 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
קורט קינמון
קורט ציפורן
200 גרם תאנים מיובשות קצוות (1 + 1/4 כוס)

אופן ההכנה:
תאנים בסנגריה:
להכניס את כל המצרכים לסיר עד לרתיחה.
לצנן לטמפרטורת החדר.
להכניס למקרר ללילה שלם ולסנן.

העוגה:
מחממים את התנור ל-165 מעלות.
מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.
מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה.
טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב.
יוצקים לתבנית.
מניחים מעל את התאנים בסנגריה ואופים במשך 45-50 דקות.
מצננים כ-30 דקות ומורחים מעל שכבה דקה של דבש.
מצננים כ-15 דקות נוספות ומגישים.

צילום: חגית גורן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה