עוגת דבש עם תפוחי עץ

 

תבנית עגולה בקוטר 21 משומנת בספריי שמן

חומרים לעוגה:
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
230 גרם קמח (1+ 2/3 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (3/4 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (1/2 כוס מים )

חומרים לציפוי:
3 תפוחי גרנד סמית בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית קינמון

אופן ההכנה:
העוגה:
מחממים את התנור ל-165 מעלות.
מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד.
מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה.
טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב
יוצקים לתבנית.

חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את הליבה.
חותכים לפרוסות דקות ומפזרים מעל העוגה בצורת מניפה על כל שטח העוגה.
מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל העוגה.

אופים במשך 45-50 דקות.
מוציאים ומצננים כ-30 דקות.
מצפים בשכבה דקה של דבש.
מצננים שוב ומגישים.

צילום: חגית גורן






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה