עוגת לחמניות כוסמין

האופה ארז קומרובסקי מציע עבור סוגת מתכון שובר שגרה עם עוגת לחמניות כוסמין טעימות ומתאימות לכל שעה. בוצעים אותן אחת-אחת והן רכות כמו עננים

מוציאים את הלחמניות מהתנור ומספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום. צילום נמרוד סונדרס

חומרים לעוגה בקוטר 40-35 ס״מ

1 ק"ג קמח כוסמין לבן כמו של סוגת

630-680 גרם (2 ושמינית כוסות-2 ושליש כוסות) גרם מים קרירים

25-30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר קנים או דמררה

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

1 כף מלח דק

לפני האפייה

מעט שמן זית להברשה ומלח גס לפיזור

להברשה אחרי האפייה

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

10 שיני שום כתושות

עלי זעתר

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

לשים את כל החומרים חוץ מהמלח עד קבלת בצק אחיד ונעים.

מוסיפים את המלח.

לשים עוד 3-4 דקות על מהירות בינונית.

מעבירים לקערה משומנת בשמן זית.

מכסים ומתפיחים כ- 30 דקות.

מקפלים את הבצק להוצאת אוויר.

מתפיחים 30 דקות נוספות.

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-20 כדורים אחידים, במשקל 100 גרם כל אחד.

מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות.

מכדררים קלות כל כדור להוצאת אוויר.

מסדרים בתבנית סינייה עגולה משומנת בשמן זית (די צמודים אחד לשני).

מתפיחים 60 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות ללא טורבו, עדיף עם לחות. מברישים את הכדורים בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס. אופים כ-15 דקות.

מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

אופים עוד 15-20 דקות, – סך הכול 30-35 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ויפה.

בינתיים מכינים את החומרים להברשה:

מערבבים שום כתוש עם עלי זעתר ושמן זית.

מוציאים את הלחמניות מהתנור.

מספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה