חומרים לעוגה בקוטר 40-35 ס״מ
1 ק"ג קמח כוסמין לבן כמו של סוגת
630-680 גרם (2 ושמינית כוסות-2 ושליש כוסות) גרם מים קרירים
25-30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר קנים או דמררה
120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
1 כף מלח דק
לפני האפייה
מעט שמן זית להברשה ומלח גס לפיזור
להברשה אחרי האפייה
120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
10 שיני שום כתושות
עלי זעתר
אופן ההכנה
לשים את כל החומרים חוץ מהמלח עד קבלת בצק אחיד ונעים.
מוסיפים את המלח.
לשים עוד 3-4 דקות על מהירות בינונית.
מעבירים לקערה משומנת בשמן זית.
מכסים ומתפיחים כ- 30 דקות.
מקפלים את הבצק להוצאת אוויר.
מתפיחים 30 דקות נוספות.
על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-20 כדורים אחידים, במשקל 100 גרם כל אחד.
מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות.
מכדררים קלות כל כדור להוצאת אוויר.
מסדרים בתבנית סינייה עגולה משומנת בשמן זית (די צמודים אחד לשני).
מתפיחים 60 דקות.
מחממים תנור ל-200 מעלות ללא טורבו, עדיף עם לחות. מברישים את הכדורים בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס. אופים כ-15 דקות.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.
אופים עוד 15-20 דקות, – סך הכול 30-35 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ויפה.
בינתיים מכינים את החומרים להברשה:
מערבבים שום כתוש עם עלי זעתר ושמן זית.
מוציאים את הלחמניות מהתנור.
מספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום.