fbpx

עוגת לחמניות כוסמין

האופה ארז קומרובסקי מציע עבור סוגת מתכון שובר שגרה עם עוגת לחמניות כוסמין טעימות ומתאימות לכל שעה. בוצעים אותן אחת-אחת והן רכות כמו עננים
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

חומרים לעוגה בקוטר 40-35 ס״מ

1 ק"ג קמח כוסמין לבן כמו של סוגת

630-680 גרם (2 ושמינית כוסות-2 ושליש כוסות) גרם מים קרירים

25-30 גרם שמרים טריים או כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר קנים או דמררה

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

1 כף מלח דק

לפני האפייה

מעט שמן זית להברשה ומלח גס לפיזור

להברשה אחרי האפייה

120 מ״ל (1/2 כוס) שמן זית עדין

10 שיני שום כתושות

עלי זעתר

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

לשים את כל החומרים חוץ מהמלח עד קבלת בצק אחיד ונעים.

מוסיפים את המלח.

לשים עוד 3-4 דקות על מהירות בינונית.

מעבירים לקערה משומנת בשמן זית.

מכסים ומתפיחים כ- 30 דקות.

מקפלים את הבצק להוצאת אוויר.

מתפיחים 30 דקות נוספות.

על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל-20 כדורים אחידים, במשקל 100 גרם כל אחד.

מכסים במגבת ומתפיחים כ- 20 דקות.

מכדררים קלות כל כדור להוצאת אוויר.

מסדרים בתבנית סינייה עגולה משומנת בשמן זית (די צמודים אחד לשני).

מתפיחים 60 דקות.

מחממים תנור ל-200 מעלות ללא טורבו, עדיף עם לחות. מברישים את הכדורים בשמן זית ובוזקים מעט מלח גס. אופים כ-15 דקות.

מורידים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות.

אופים עוד 15-20 דקות, – סך הכול 30-35 דקות או עד שהמאפה מקבל גוון זהוב ויפה.

בינתיים מכינים את החומרים להברשה:

מערבבים שום כתוש עם עלי זעתר ושמן זית.

מוציאים את הלחמניות מהתנור.

מספיגים אותן בשמן זית מתובל בזעתר ושום.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר