עוף בסיידר תפוחים ברוטב פטריות ורימונים

שף מוטי אזולאי ממלון רימונים גלי כנרת מציע מתכון למנה עיקרית חגיגית שמשלבת בין מסורת וחדשנות ולהכנתה משתמשים בחומרים שהם חלק מסמלי החג. זמן הכנה 25 דקות, משך בישול 1 שעה

מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל. מקשטים עם פלחי התפוחים ושאר גרעיני הרימון. צילום פינטרסט
מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל. מקשטים עם פלחי התפוחים ושאר גרעיני הרימון. צילום פינטרסט

חומרים ל-4 סועדים

עוף מס' 2 כ-1.800 ק"ג

60 גרם מחמאה ללא מלח

שמן טיגון

60 מ"ל ברנדי

2 בצלי שאלוט קצוצים דק

500 מ"ל סיידר תפוחים מוגז

150 גרם פטריות שמפיניון חתוך לפרוסות

250 מ"ל שמנת לבישול פרווה

200 גרם תפוחים מוזהב

1 רימון בינוני

צילום פינטרסט
צילום פינטרסט

אופן ההכנה

חותכים את העוף ל-4 או 8 נתחים ומתבלים במלח ופלפל .

מחממים חצי מכמות המחמאה ומעט שמן.

מטגנים קלות את נתחי העוף כשצד העור למטה תחילה, עד להשחמה קלה.

שופכים את עודפי השומן ומחזירים את נתחי העוף למחבת.

מוסיפים את הברנדי (זהירות מהאש) – חשוב להניח מכסה ליד המחבת במידה ונצטרך לכבות את האש.

מוסיפים את בצל השאלוט וממשיכים בבישול איטי עד לריכוך אך ללא השחמה.

מוסיפים את הסיידר, מכסים וממשיכים בבישול עוד 15 דקות.

לאחר 10 דקות הופכים את העוף.

מקפיצים את הפטריות ביתרת המחמאה כשהמחבת מכוסה במשך 5 דקות.

מוציאים את העוף ושומרים בצד.

ממשיכים לבשל את הרוטב עוד 10 דקות על אש נמוכה עד לצמצום הרוטב.

מחזירים את העוף ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש למינימום למשך 5 דקות נוספות.

חותכים את התפוחים לרבעים, מוציאים את הליבה ומטגנים קלות במחמאה.

חותכים את הרימון לחצי, ועל ידי מכות מעל הקליפה מוציאים את הגרעינים. מחצית מהכמות מכניסים לרוטב.

הגשה

מגישים את העוף במרכז הצלחת עם רוטב מעל.

מקשטים עם פלחי התפוחים ושאר גרעיני הרימון.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה