עוף שלם בפירות יבשים

צחי אלבז - שף הבית של רשת 'נתח קצבים' מציע לרגל ט"ו בשבט מתכון שמתאים גם לכל ימות השנה. זמן הכנה שעתיים ורבע, דרגת קושי בינונית. לרשת סניפים בנתניה, כפר סבא, פתח תקווה, אשדוד וקריית שמונה

מוסיפים את הקולה והמים ואת כל הפירות היבשים. מניחים את העוף בתבנית ועליו יוצקים את הרוטב עם הפירות שבישלנו

מצרכים

1 עוף שלם

2 בצלים חתוכים לרצועות

100 גרם צימוקים

100 גרם תאנים מיובשות חצויות

100 גרם משמש מיובש

100 גרם שזיף שחור מיובש

2   כפות שמן קנולה

2 כפות סוכר חום דמררה

3 כפות סילאן

3 כפות מייפל

½ כוס קולה

½ כוס מים

½ כפית קינמון טחון

קורט כורכום

קורט פלפל שחור

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר על אש בינונית.

מטגנים את הבצל עד הזהבה.

מוסיפים את הסוכר ועוברים לאש נמוכה.

מוסיפים את הקולה והמים ואת כל הפירות היבשים.

לאחר 7 דקות מוסיפים את הקינמון, הכורכום, הפלפל השחור, הסילאן והמייפל למשך 7 דקות נוספות לצמצום הנוזלים.

מניחים את העוף בתבנית ועליו יוצקים את הרוטב עם הפירות שבישלנו.

מכניסים את התבנית למשך 10 דקות לתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

לאחר 10 דקות מורידים ל-150 מעלות לצלייה של עוד שעתיים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה