fbpx

עוף תחת גפנו: עוף בתנור עם ענבים

בסך הכל עוף בתנור, אבל עם נוסחה שלעולם לא נכשלת ועם רוטב מושלם שמתאים לראש השנה. עלי הגפן הם תבלין נפלא, אבל אם לא הצלחתם להשיג אותם – לא נורא בכלל. העוף יתמודד
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

בסך הכל עוף בתנור, אבל עם נוסחה שלעולם לא נכשלת ועם רוטב מושלם שמתאים לראש השנה. עלי הגפן הם תבלין נפלא, אבל אם לא הצלחתם להשיג אותם – לא נורא בכלל. העוף יתמודד.

מצרכים:
עוף גדול טרי
1/2 לימון
1 כוס קמח
2 אשכולות ענבים אדומים
חופן צימוקים
1.5 כוס יין אדום מתוק
20-15 עלי גפן שטופים
1.5 כפית מלח גס
תוספות אפשריות: ראש שום חצוי לרוחב, ירקות שורש קלופים וחתוכים, תפוחי אדמה קטנים.

אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור לחום גבוה מאוד (250 מעלות).
מנקים את העוף. את השיטה שלפניכם אימצתי מפותנה ג'אבר, בוגרת "האח הגדול": משפשפים את העוף היטב עם חצי לימון ואז מורחים עליו טוב טוב את הקמח, גם בפנים. שוטפים עם מים. העוף ורוד ומצוחצח ונטול ריח עופות.
מניחים את העוף בסיר אלומיניום פשוט, ולצדו את אשכולות הענבים.
מפזרים את הצימוקים על העוף ומסביבו (אפשר להכניס חלק לתוכו), ויוצקים את היין.
אם בחרתם להוסיף שום, ירקות שורש ותפוחי אדמה, מפזרים אותם בתוך הסיר ובתוך העוף.
מפזרים את עלי הגפן בסיר. בוזקים מעל הכל את המלח,
מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעה.
אחרי שעה מורידים את החום לטמפרטורה נמוכה (100 מעלות) וממשיכים לאפות עוד שעתיים לפחות, אפשר גם לילה.
אפשר לסיים את האפייה ברבע שעה נוספת בחום גבוה עליון, כך שעור העוף יהיה פריך יותר.

לסרטון המתכון של רותי רוסו

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר