חומרים:
4 יחידות עופיון
6 תפוחי גראני סמית' חתוכים לקוביות עם הקליפה
1 כוס חיטה מלאה מבושלת במים חמים – חצי בישול בלבד
8 שיני שום קצוצות
8 עלי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל שחור גרוס
4 כפות מרגרינה בטעם חמאה
חומרים לרוטב:
1 פחית תרכיז סיידר
1/2 בקבוק יין אדום יבש
1 לימון סחוט
4 מקלות קינמון
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה
3 שיני שום קצוצות
4 ענפי בצל ירוק קצוצים, כולל החלק הלבן
אופן הכנת העופיון:
מחממים במחבת את החמאה ומזהיבים את השום והתפוחים 10 דקות לפחות.
מוסיפים את יתר המרכיבים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
מניחים בצד את הנוזלים שהצטברו במחבת.
מצננים את המילוי וממלאים את העופיונים מהחלק האחורי שלהם.
סוגרים את רגלי העופיון וקושרים בעזרת חוט, על מנת שהמילוי לא ישפך.
מניחים את העופיונים בתבנית ומוזגים מעליהם את הנוזלים ששמרנו בצד.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות טורבו למשך שעה.
אופן הכנת הרוטב:
מחממים מחבת וממיסים בה את החמאה.
מוסיפים את השום והבצל הירוק עד להזהבה.
מוסיפים את היין והלימון עד להרתחה.
מוסיפים את פחית הסיידר ומקלות הקינמון.
מבשלים כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מסננים את הרוטב במסננת דקה עד לקבלת רוטב נקי וחלק.
הצעת הגשה:
מניחים עופיון במרכז צלחת, ומזליפים את הרוטב מסביב לעופיון.
ניתן לעטר בפלחי תפוחים מיובשים.