חומרים ל-6 מנות:
3 עופיונים, רחוצים ויבשים, מנוגבים בעזרת נייר סופג
חוט קשירה לעופיונים
חומרים למילוי:
1 גזר – קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה
6-8 פטריות שמפיניון – רבעים
1 שורש פטרוזיליה – קוביות קטנות, או מגורר בפומפיה
1 בטטה בינונית – קוביות קטנות
2 גבעולי סלרי – קוביות קטנות
8-10 משמשים מיובשים – פרוסות
6-8 שזיפים מיובשים – פרוסות
1 בצל – קוביות קטנות
1/2 כוס יין אדום
3 גבעולי רוזמרין – עלים מופרדים
חופן עלי נענע קצוצים
חופן עלי שמיר קצוצים
1/2 כפית מלח
3 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
חומרים לרוטב:
מערבבים: 4 כפות מעדן שזיף 100% פרי "יד מרדכי"
2 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
3 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר (לפי טעמכם האישי) "יד מרדכי"
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח גס
אופן הכנת המילוי:
במחבת רחבה או סיר שטוח מחממים מעט שמן זית לתיבול מעודן.
מוסיפים קוביות בצל ומערבבים עד הזהבה קלה.
מוסיפים גזר ומערבבים כדקה.
מוסיפים פלפל, מלח, שורש פטרוזיליה, פטריות ובטטה.
מערבבים עוד כ-5 דקות.
מוסיפים יין לירקות ומניחים להצטמצם ללא מכסה.
מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים ומנמיכים להבה, מניחים לבישול 15 דקות.
מוסיפים לירקות סלרי, שזיפים, משמש, נענע, שמיר.
מערבבים עוד מספר שניות ומכבים את האש.
אופן הכנת העופיונים:
כשהתערובת מתקררת מעט, ממלאים בה את העופיונים.
מצמידים את השוקיים וקושרים בעזרת חוט.
מניחים את העופיונים בתבנית.
מורחים אותם ברוטב ומעסים בעדינות.
הופכים אותם כשהחזה למטה.
מכניסים לתנור מחומם מראש ל- 200 מעלות.
אחרי 15 דקות מנמיכים את התנור ל- 180 מעלות.
פותחים את התנור ובעזרת כף מוזגים מהרוטב בתחתית התבנית על העופיונים. כעבור כ- 15 דקות הופכים אותם כשהחזה למעלה, ואופים לעוד כ- 10 דקות. מכבים את התנור.
הגשה:
מעבירים מהרוטב שנותר בתבנית למחבת + 1/3 כוס יין אדום או מים.
מחממים ומצמצמים את הרוטב כ- 2 דקות.
חוצים את העופיונים לשניים ומוזגים על כל מנה רוטב חם.