עלי גפן במילוי גבינת עזים ברוטב דבש

המנה יכולה לשמש כמנה אחרונה חמה ומיוחדת. ניתן לוותר על הדבש.מרכיבים: 0.25 קילו עלי גפן – 50 עלים לפחות 1 כוס אורז בסמטי 150 גרם גבינת עזים – טרייה 0.25 כוס דבש2 ביצים 3 כפות שמן זיתמלח גס אופן ההכנה:בסיר בינוני מטגנים את האורז בשלוש כפות שמן זית במשך שתיים-שלוש דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כעשר דקות בסיר מכוסה, עד שכל הנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן.בקערה בינונית מועכים את הגבינה במזלג.מוסיפים את הביצים וטורפים במרץ עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את האורז לתערובת ומערבבים. אם הגבינה איננה מלוחה, מוסיפים כפית מלח גס. לגבינה מלוחה אין צורך להוסיף מלח. ממלאים את עלי הגפן .מרפדים תבנית בינונית בעלי גפן קרועים ובשאריות עלים. מסדרים בה בצפיפות את העלים הממולאים (במידת הצורך, בשכבות). יוצקים על העלים כוס או שתיים של מים רותחים לכיסוי, ומניחים עליהם צלחת שתשמש כמשקולת. אופים בתנור כשעה בחום של 150 מעלות.מוציאים מהתנור ובזהירות נפטרים ממי הבישול.הרוטב: מחממים את הדבש בסיר קטן עד שהוא הופך לנוזלי לחלוטין.יוצקים אותו על העלים. מגישים חם.

המנה יכולה לשמש כמנה אחרונה חמה ומיוחדת. ניתן לוותר על הדבש.

מרכיבים:
0.25 קילו עלי גפן – 50 עלים לפחות
1 כוס אורז בסמטי
150 גרם גבינת עזים – טרייה
0.25 כוס דבש
2 ביצים
3 כפות שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה:
בסיר בינוני מטגנים את האורז בשלוש כפות שמן זית במשך שתיים-שלוש דקות, תוך ערבוב. מוסיפים כוס מים רותחים, מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כעשר דקות בסיר מכוסה, עד שכל הנוזלים נספגים.
מסירים מהאש ומניחים לאורז להצטנן.
בקערה בינונית מועכים את הגבינה במזלג.
מוסיפים את הביצים וטורפים במרץ עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את האורז לתערובת ומערבבים.
אם הגבינה איננה מלוחה, מוסיפים כפית מלח גס.
לגבינה מלוחה אין צורך להוסיף מלח.
ממלאים את עלי הגפן .
מרפדים תבנית בינונית בעלי גפן קרועים ובשאריות עלים.
מסדרים בה בצפיפות את העלים הממולאים (במידת הצורך, בשכבות).
יוצקים על העלים כוס או שתיים של מים רותחים לכיסוי, ומניחים עליהם צלחת שתשמש כמשקולת.
אופים בתנור כשעה בחום של 150 מעלות.
מוציאים מהתנור ובזהירות נפטרים ממי הבישול.

הרוטב:
מחממים את הדבש בסיר קטן עד שהוא הופך לנוזלי לחלוטין.
יוצקים אותו על העלים.
מגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר