fbpx

עצרו את העולם אני רוצה לרדת – חופשת קרוואן בטבע של רמת הגולן

למי מאיתנו אין החלום הזה של לעצור את הכול, לקחת את הילדים ולהיעלם לתקופה. לרכוש קרוואן ולצאת לטייל ללא כל התחייבות. פשוט לעצור את המרוץ המטורף של החיים, להוריד דופק ולהירגע
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

למי מאיתנו אין החלום הזה של לעצור את הכול, לקחת את הילדים ולהיעלם לתקופה – חצי שנה שנה. לארוז מספר חולצות וכמובן בגד ים, לרכוש קרוואן ולצאת לטייל ללא כל התחייבות. פשוט לעצור את המרוץ המטורף של החיים, להוריד דופק ולהירגע.

שנת 2020 זימנה לנו לא מעט חוויות לא טובות, אבל בשקט, עם יד על הלב, זימנה גם הזדמנויות מיוחדות של הסתכלות פנימית, יצירתיות, ואפילו התחלות עסקיות מעניינות.

שמעון זומר והקרוואן – צילום איריס לוי

משפחת זומר החליטה לממש את החלום של החיים, כולל עם ארבעת הילדים – לארוז הכול, למכור את הבית ולצאת להרפתקה. נכון, לחו"ל זה לא היה רלוונטי בנסיבות שנת הקורונה, אז הם רכשו קרוואן נגרר גדול, התקינו בו את כל הדרוש לחיי המשפחה, ויצאו לחצי שנה של הרפתקה. כל שבועיים שלושה שינו מיקום לפי מצב הרוח ולפי מזג האוויר – נכון שזה חלום? ניתן היה לפגוש אותם בערבה בחורף, בתקופת השלג קרוב לחרמון, והיו שבועות בהם חנו בעמק המעיינות שבגלבוע.

צילום אירס לוי

שמעון זומר וזוגתו טל הם אנשים מקסימים, מחוברים לטבע ולארץ. שמעון יליד מושב נוב שברמת הגולן, איש רב פעלים ומדריך טיולים, ג'יפאי מוכר ומוזיקאי מאוד ידוע בנוף רמת הגולן. בסוף הקורונה, לאחר סיום המסע המשפחתי, חזרה משפחת זומר לציוויליזציה, והיום גרה במושב חד נס. את הקרוואן המשפחתי שלהם, כולל המטבח החיצוני הקטן, הערסלים ופינת הישיבה, הם משכירים למשפחות שרוצות לממש את החלום – בקטנה.

שמעון מציע את הקרוואן המשפחתי המאובזר באופן בסיסי פלוס, למשפחות שרוצות לטייל ברמת הגולן ולחזור למקום נוח ללון בו. אבל קרוב אל הטבע. הקרוואן מצויד במזגן, שירותים, מקלחת חמה, וכמובן מיטות למשפחה עם עד 4 ילדים צעירים. שמעון יכול להמליץ לכם על מסלולי טיול מיוחדים, כאלה שמוכרים רק לתושבי האזור, ולפי המסלול הוא יציב את הקרוואן במיקום האופטימלי.

איריס תופסת שלווה. צילום ניסים לוי

עבורנו הוצב הקרוואן בחניון המפל השחור של נחל אלעל, ממש קרוב למושב אבני איתן. פעם, לפני שנים רבות, היה נהוג לטוס "ולבקר" בחמש  מדינות בשלושה ימים. עם הזמן הבנו שכדי להכיר את הארצות באמת, יש לצמצם את מספר יעדי הביקור ולהאריך את משך השהות בכל אחד מהם. על תובנות חשובות אלה אני ממליצה גם בטיולים בארץ. לפי המלצתו של שמעון, בנינו לעצמנו מסלול טיול באזור בין מושב אליעד ומושב כנף; המשופע באתרים לטיול, וכמובן מקומות לביקור קולינרי ואומנותי – בדיוק כפי שאנחנו אוהבים.

שמעון, בעליו של המזנון בחניון המפל השחור, מכין במקום יופי של קפה וגם משכיר אופניים. מומלץ לעשות טיול אופניים עם שקיעה, בשביל המוסדר שנפתח לאחרונה מאבני איתן ועד בית כנסת הקשתות.

צילום איריס לוי

כדי לדאוג לבשר איכותי עבור ארוחת ערב על האש, הגענו  למשק אנקוה דוד אנקוה, ממקימי מושב אליעד ב- 1974, הגיע לגולן מחיפה בגרעין של הנח"ל. אליעד התחיל כמושב שיתופי, או כפי שהתושבים קראו לו 'מושבו"צ' – מושב קיבוץ. החברים התחילו בגידול עדר בקר משותף. לימים פורקה השיתופיות, ומשפחת אנקוה המשיכה בגידול בקר.

צילום איריס לוי

זן הפרות הגדלות בעדר של אנקוה ברעייה טבעית, נקרא 'סימנטל' התמקדנו בזן בקר זה המותאם לחך הישראלי – לא שומני מדי, עם יחס נכון בין שומן לשריר. "הפרות בעלות מזג נוח ומתאימות למזג האוויר באזורנו", מסביר דוד. בעדר יש 280 אימהות, הרועות בדרום רמת הגולן מזרחית לירמוך ועד חמת גדר, והמשק מייצר בשר כשר איכותי לשוק הפרטי בלבד.

צילום איריס לוי

הקצב הראשי וגם השף הוא יאיר בן פרץ, המיישן את הבשר, מכין נקניקיות מצוינות, ובסופי שבוע – חמישי ושישי ובחגים, גם מבשל ארוחות משתה גדולות בחווה, להנאת המטיילים והתושבים של האזור. בנוסף לארוחות סופי השבוע, שכבר הפכו לשם דבר בגולן, משק אנקוה מארח בתיאום מראש קבוצות לארוחות ולסדנאות בשר טעימות במיוחד.

שירי ברוך נעלי וגבינות העיזים שהיא מייצרת. צילום איריס לוי

אחרי שיש לכם בשר לארוחת ערב, אני ממליצה לנסוע למושב כנף, בו ניתן להצטייד בהרבה פינוקים נוספים. במושב כנף תמצאו גם את דיר העיזים של שירי ברוך נעלי, שמייצרת מחלבן גבינות נהדרות. שירי, אישה מיוחדת ועדינה, מקבלת אותנו  במאור פנים בדיר שלה, המקום האהוב עליה.

סיפור האהבה של שירי. צילום איריס לוי

רואים את הקשר העמוק בין שירי לעיזים שלה, כמה היא אוהבת כל אחת מהן, וכמה אהבה הן מחזירות לה. לכל אחת יש שם, היא קוראת להן, והן כמובן מגיעות בריצה לקבל ליטוף ואפילו נשיקה. שירי מפליאה בסיפורים על הקשר העמוק שלה עם העיזים, דרך הגידול שלהן, וייצור הגבינות. רואים שהיא נהנית מכל דקה שלה בדיר. אתם מוזמנים למרכז המבקרים והייצור שלה.

צילום איריס לוי

בבית מקסים על הצוק בכנף, הצופה לעמק עם מבט ישיר לכינרת, מייצרת שירי את הגבינות המצוינות שלה במבנה קטן ומסוגנן. המקום נקי כמו בית מרקחת, ובמרכזו עומד מקרר נהדר עם מבחר גבינות רכות וגם קשות, כולן מחלב עיזים. הגבינות, כמו שירי, בטעמים עדינים עם הרבה רוך מחד, ואופי מאידך. גאודה מעניינת, גבינה צ'רקסית עם מלח, וגם גבינה כחולה.

שירי מזמינה לטעום, וכמובן ניתן לקנות גבינות. כמו כן ניתן להשתתף, בתיאום מראש, בסדנאות לייצור גבינה. מאוד ממליצה להגיע ולהכיר את שירי. היא הסיפור האמתי, וגם הגבינות שלה מאוד טעימות.

פריחת הלבנדר. צילום איריס לוי

בכנף יש עוד מספר מקומות שווים לביקור, כמו חוות עזיזו בה מגדל דן אסרף לבנדר ארץ ישראלי משנת 1989. אפשר לטעום במקום ליקר מתוק מתוק מלבנדר, מגעת ולהתבשם מהסגולות המיוחדות של שמן לבנדר ארומטי, ובכלל ליהנות מהפריחה הסגולה הבולטת של הפרח המיוחד.

אחרי לינת לילה בקרוואן, לא היה לנו חשק להתחיל להכין לעצמנו ארוחת בוקר. רצינו להתפנק, אז הזמנו את אושרי בן דור, בעליו של מיזם טעמים בטבע הגולן, לדאוג לנו לסלסלת אירוח לזוג. אושרי הגיע עמוס בכול טוב, עם ארוחת בוקר למשפחה ולא לזוג. הארוחה מגוונת ועשירה, והכי חשוב – מאוד טעימה. היא כוללת מבחר סוגי סלטים, גבינות שונות, ממרחים מיוחדים – הכול תוצרת עצמית, שקשוקה נהדרת וגם חביתת איג'ה – חביתת ירק, וכמובן לחמים ומתוקים למיניהם.

כל האוכל שקיבלנו היה טרי ועסיסי מאוד, ומוגש בטוב טעם בכלים חד פעמיים מתכלים. כל ביס היה שווה. אושרי מכין את סלסלות ארוחות הבוקר, ומביא אותן לכל מקום ברמת הגולן שתבקשו – לצימר או לשטח. לא ציינתי גם שאושרי הוא מדריך טיולים מוסמך, כך שהוא גם עוזר ללקוחותיו לבנות מסלולי טיולים עצמאיים בגולן. ולגבי הסלסלות: ניתן להזמין ארוחות מיוחדות כמו ללא גלוטן, צמחוני, וגם טבעוני.

צילום איריס לוי

בכל טיול חובה לטבול את הרגליים במים; נחל זורם או בריכת קצינים או כל מקור מים מוצל ושווה אחר. הפעם ביקרנו בפארק הירדן, המשתרע לצד אחד מהאפיקים הראשיים של הירדן. כבר שנים רבות שלא ביקרנו בפארק זה, והיה ממש נעים לחזור. בפארק יש קסם מיוחד, עם הרבה יתרונות העומדים לרשות המטיילים, כמו אזורי לינה מוסדרים, אזורים מונגשים כולל גישה נוחה למעיינות, פינות פיקניק, וגם גני שעשועים.

עץ השקמה רב השנים. צילום איריס לוי

הכי מעניינים ומושכים, הם מגוון  מסלולי  טיול לכל המשפחה, שחלקם כוללים הליכה במים. כל מטייל שמגיע, מקבל בכניסה מפת מסלולים מסודרת, המסבירה את היתרונות בכול מסלול. אנחנו בחרנו ללכת במסלול הצהוב – מסלול הליכה נוח לאורך פלגי המים, רובו בצל. לאורך המסלול ראינו צמחייה מגוונת, ובמיוחד את  עץ השקמה העתיק בן מאות השנים. את רוב המסלול הלכנו במים – מה שהיה נהדר והתאים בול לקיץ.

צילום איריס לוי

החלום הקטן שלנו מסתיים, ואין ברירה אלא לחזור למציאות. חוזרים לרכב שלנו, ועומדים בפקקים בדרך למרכז. אבל הנפש רגועה יותר אחרי הנופש הקצר, וכבר מתחילים לתכנן את הנסיעה הבאה.

הכותבת היא שף איריס לוי – קולינריה עילית במיטבה, 054-4944205 וגם בפייסבוק

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה