fbpx

פְלֶזִיר ארועי משתה – העונג כולו שלכם

אם אתם מחפשים קייטרינג איכותי – לא כשר – לאירועים וארוחות עבור קבוצות קטנות של עד 25 אורחים, כדאי לכם להכניס לרשימה המצומצמת שלכם שחקן חדש וחביב ביותר בתחום זה: "פְלֶזִיר", כאשר משמעות המילה "Plaisir" בצרפתית היא – עונג, הנאה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

אם אתם מחפשים קייטרינג איכותי – לא כשר – לאירועים וארוחות עבור קבוצות קטנות של עד 25 אורחים, כדאי לכם להכניס לרשימה המצומצמת שלכם שחקן חדש וחביב ביותר בתחום זה: "פְלֶזִיר", כאשר משמעות המילה "Plaisir" בצרפתית היא – עונג, הנאה. את הרקע הצרפתי תבינו בהמשך, ושורת הלוואי לשם "פלזיר" – מגדירה את מהותו: ארועי משתה.

אז לפני שנגיע לאוכל וליינות, נאמר כי "פְלֶזִיר" הוא סיפורם של האנשים המרכיבים אותו, החיבור הקולינרי והתרבותי שלהם, וחוויותיהם. זהו סיפור משפחתי שראשיתו בצרפת, המשכו בפיליפינים, יש בו קצת פולין, וסיומו, נכון לעכשיו, בישראל.

בהחלט ניתן לומר כי פלזיר מציע ונותן בפועל אוכל איכותי שאינו מתחכם, ומחבר מטבח צרפתי קלאסי עם טעמים ישראלים. יין משובח  – ישראלי – מוביל ומלווה את המנות, ובסיום יש פרליני שוקולד איכותיים ומיוחדים מעשה יד.

לאחרונה השתתפתי בטעימה מיוחדת של אחדות מהמנות של פלזיר, ונהניתי מערב מלווה בהסברים המרחיבים את הידע בתחום הקולינרי, ומתובלים בהומור וסיפורים אישיים.עדן עם פירות ים

הארוחה התחילה עם טרין סלמון מעושן, כרישה ותרד ברוטב גרגר נחלים (שבגלל המחסור בשוק נקטף אישית ע"י אנשי פלזיר בקרבת נחלים); ופירות ים (מצוינים) בחלב קוקוס, ג'ינגר וקארי אדום. את מנות הפתיחה ליווה יין מסע ישראלי לבן 2009 של יקב ויתקין.
מנות הפתיחה המשיכו עם קרפצ'יו פילה בקר; ובלוטין עוף צעיר (נתח עוף ממנו מסירים את העצם וממלאים) במילוי כבד אווז ופיסטוקים. מנות אלה הושקו בקברנה סוביניון 2008 מסדרת אביב של יקב ססלוב, כאשר רוני ססלוב, ייננית היקב, הצטרפה לארוחה וסיפרה על היינות ועל הנעשה ביקב בימי הבציר.

מאחר שכל צלחת של המנות הוכנה בקפידה ותשומת לב רבה  ע"י השף ראול – שף אמיתי כפי שתקראו בהמשך, לא רק טבח המהדר בתואר – חיכינו בסבלנות למנות הבאות, והיה בהחלט כדאי להמתין לטונה צרובה בנוסח ים תיכוני בליווי ירקות קלויים; וגריל קוקי סן ז'אק ((מהטובים שאכלתי) על מצע עלים ירוקים וקונפי עגבניות. עם מנות אלה נמזג לכוסות סוביניון בלאן 2008 רזרב של דלתון.

טונה צרובה, פלזירקוקי סן ז'אק, פלזיר

וכאילו לא די במה שהוכן והוגש עד עתה, הוגשו עתה טורטליני ממולא בתבשיל זנב שור בציר יין אדום, אניס והל; וגם אנטריקוט עם צרור עשבי תיבול וירקות מקורמלים. כאן תרם קברנה סוביניון 1006 מסדרת אדום של ססלוב, את שלו למנות המעולות.עטר, פלזיר

לפני הקינוח: מגוון פרלינים באמת הכי טובים שאפשר לאכול, עם מילויים מיוחדים – פרי יצירתה של אילה, אותם ליווה קדיתא קינוח – השקת בכורה של דמוי-פורט ראשון מבית היוצר של יקב ססלוב, בואו נעשה היכרות עם האנשים, או ליתר דיוק, עם המשפחה שמאחורי "פְלֶזִיר":

הרוח החיה והמשעשעת, והמארח של הערב, הוא עטר דגן – שאחרי 30 שנות שירות כקצין בכיר בצה"ל, אותן סיים בשליחות דיפלומטית בפולין, מגשים חלום ישן לחלוק את אהבתו לבישול יין והומור. האיש שגדל על אוכל פולני בחדר האוכל הקיבוצי (מרחביה) והתמודד שנים רבות עם המטבח הצבאי, למד להנאתו את רזי הבישול והאירוח – השתלט על המטבח הביתי, ומתמקצע בתחום היין. בדרכו ההומוריסטית הוא מבקש להפוך כל אירוע לחגיגה גדולה.ראול, פלזיר

ראול השף נולד וגדל באי בפיליפינים. הוא למד ב- Le Cordon Bleu בפריז – בית הספר הצרפתי הגבוה והידוע לקולינריה, שם פיתח וטיפח את כשרונו המסתתר מאחרי צניעות רבה. ההמשך הטבעי היה עבודה במסעדות עטורות כוכבי מישלן בפריז. השילוב של היכולות של ראול והחינוך הגסטרונומי הצרפתי מניבים תוצאות שבוודאי לא תמצאו בקייטרינג אחר בארצנו, ובמעט מאוד מסעדות.

אילה היא רעייתו  של עטר, מורה שעשתה הסבה לשוקולטייה. היא למדה את רזי השוקולד ומייצרת פרלינים משובחים מחומרים איכותיים במגוון טעמים ייחודיים.
ושאילה מדברת על שוקולד ופרלינים, אי אפשר שלא להיווכח ברגע החינוכי שלה – היא פשוט יודעת המון בתחום, ורוצה לספר.

אילה, פלזירעדן, פלזיר

עדן – רעייתו של ראול ואחותו של עטר. סיפור היכרותם של עדן וראול הוא יכול לשמש כהשראה לספר או לסרט קולנוע. אחרי שנים של הפקת אירועים שונים ונדודים בקצוות תבל, הגיעה עדן לפיליפינים לפני 14 שנה, פגשה אדם נחמד, להלן ראול, ואחרי שעתיים הודיעה לו שהם מתחתנים. 
את השם הצרפתי "Plaisir"  אפשר לייחס בקלות לעוד סממן משפחולוגי: אימם של עטר ועדן נולדה בפריז, ועדן בילתה שם את שנות הלימודים והעבודה של ראול במטבחי המסעדות הגדולות של העיר.

כך שאם תפנו לשירותי הקייטריג – כאמור לא כשר ולא יותר מ- 25 אורחים, של "Plaisir", תהנו מערב שהוא חגיגה אחת גדולה. ראול יבשל לכם ארוחה מעולה עם מיטב חומרי הגלם. עטר ישמח אתכם עם יינות בוטיק בליווי הסברים,  ויצחיק אתכם עם סיפורים קולינריים מהקיבוץ של ילדותו (עוף מכובס, כולל אופן ההכנה) ומעברו הצבאי. אילה תגיש פרלינים מעשה ידיה ותגלה לכם על סגולותיו של השוקולד, ועדן תדאג כי כל זה יקרה לשביעות רצונכם.

האירוע, בסגנון תפריט טעימות – dégustation – מתקיים בבית הלקוח. ניתן לבחור מבין מספר אפשרויות קולינריות: בשר, דגים ופירות ים. היין המוגש הינו מיקב "ססלוב" ומיקבים נוספים.

Plaisir ארועי משתה
עטר דגן – 054-9453444
עדן דגן-לביסיג – 052-3748547
www.plaisir.co.il
[email protected]

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה