פבלובה שוקולד פיסטוק ותאנים

מתכון מטעם שוקולד לינדט לקינוח עשיר וחגיגי עם מרנג אוורירי שמתפצח בפה

מניחים עיגול מרנג בצלחת הגשה. מפזרים מעליו כ-1/3 מכמות הקצפת ומזלפים מעל כ-1/4 מכמות הגנאש
מניחים עיגול מרנג בצלחת הגשה. מפזרים מעליו כ-1/3 מכמות הקצפת ומזלפים מעל כ-1/4 מכמות הגנאש

חומרים לכ-10-12 מנות

למרנג

5 חלבוני ביצה

קמצוץ מלח

1/3 1 כוסות סוכר

1/2 כפית תמצית וניל

1 כפית חומץ

1 כוס פיסטוקים קלופים, קצוצים גס

לגנאש

2 חפיסות שוקולד כמו אקסלנס 70% מוצקי קקאו במהדורה כשרה לפסח

1 גביע (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 35% שומן

1 כף סירופ תירס

לציפוי

1/2 1 גביעים (350 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 35% שומן

2/3 כוס (150 מ"ל) שמנת חמוצה או יוגורט יווני סמיך

אופן ההכנה

לחמם תנור מראש ל- 160 מעלות.

לפרוס 2 ניירות אפיה על גבי תבנית ולשרטט על כל אחד מהם 2 עיגולים בקוטר 20 ס"מ.

הכנת המרנג

באמצעות מיקסר חשמלי או מוט מקציפים את החלבונים והמלח במשך כ-1 דקה, עד שנוצר קצף רך.

מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף את התערובת עד שהסוכר נטמע בה במלואו.

מוסיפים את תמצית הווניל והחומץ וממשיכים לערבב כ-1 דקה. מקפלים פנימה 3/4 כוס מתערובת הפיסטוקים.

מחלקים את תערובת המרנג באופן שווה על פני 4 העיגולים ששרטטנו (הופכים את הנייר כך שהעיגולים נראים אך לא חשופים).

מפזרים את התערובת על פני העיגול באמצעות כפית או מרית. מפזרים על כל עיגול מרנג כף מהפיסטוקים שנותרו.

מכניסים לתנור לאחר שמורידים את הטמפרטורה ל- 150 מעלות. אופים במשך כשעה ומכבים את התנור מבלי להוציא את התבנית.

מקררים לטמפרטורת החדר לפחות כחצי שעה או לילה שלם.

הכנת הגנאש

בסיר באן מרי (או סיר כפול) מניחים את השוקולד, הקצפת וסירופ הסוכר.

מערבבים מדי פעם, עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה וקרמית.

מורידים מהאש ומקררים לטמפרטורת החדר.

ניתן להכין את תערובת הגנאש מראש ולאחסן עד 3 ימים במקרר. לשימוש – לחמם מחדש בסיר מעל מים מבעבעים, עד שהתערובת הופכת לנוזל.

הכנת הציפוי

להניח בקערה את השמנת המתוקה והשמנת החמוצה או היוגורט.

להקציף עד קבלת קצץ נוקשה.

הרכבת המנה

מניחים עיגול מרנג בצלחת הגשה

מפזרים מעליו כ-1/3 מכמות הקצפת ומזלפים מעל כ-1/4 מכמות הגנאש.

מניחים מעל עיגול מרנג נוסף וחוזרים שוב על פיזור השכבות, כאשר השכבה הסוגרת היא עיגול הגנאש הרביעי.

מזלפים מעל את שאריות הגנאש שנותר (1/4 כמות).

מפזרים תאנים (או פירות יער) ומעטרים בפיסטוקים.

מגישים מיד או מכסים ברפיון בניילון נצמד ומצננים בתנור עד להגשה (עד 3 שעות).






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה