פונדו שוקולד

 

מצרכים
100 גרם שוקולד מריר Leonidas
2 כפות דבש
שתים וחצי כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
30 גרם חמאה
שליש כוס שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
3 כפות קוואנטרו (ליקר תפוזים)
1 כף ברנדי
1 כף קורנפלור
4 כפות חלב

פירות מומלצים
בננה, תפוח, תות, אפרסמון ואגס.
את הפירות יש לחתוך ולשפד.

אופן הכנה

מחממים בסיר על אש נמוכה את כל המרכיבים למעט הפירות, הקורנפלור והשוקולד, ומערבבים עד שנוצר מרקם אחיד (אין להביא לרתיחה).

כאשר התערובת מתחילה לבעבע, שוברים לקוביות קטנות את השוקולד הישר לתוך הסיר וממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס כולו לתוך התערובת.

מערבבים 1 כף קורנפלור עם 4 כפות חלב בכלי נפרד (בנוסף לחצי כוס החלב הראשונה), מוסיפים לתערבות ובוחשים עד לקבלת מרקם סמיך.

מעבירים לתוך כלי הפונדו ומבעירים את האש מלמטה (במידה ואין ברשותכם כלי פונדו, ניתן להשתמש בסיר מעל פלטה חשמלית).

את הפירות טובלים בתערובת השוקולד.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה