פחלבה – מתכון מאזרבייג'ן

מקציפים את החלבונים והסוכר במשך 3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את אגוזי המלך הטחונים ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת. צילום ATB
מועצת התיירות של אזרבייג'ן מציעה מתכון לפחלבה – מאפה המורכב משכבות בצק, ממולא באגוזים או פיסטוקים ומצופה בדבש או בסירופ. פחלבה מסמל את השמיים ואת הכוכבים: שבע שכבות הבצק בצורת היהלום נועדו לייצג את שכבות השמיים ואגוזי לוז במרכז מייצגים את הכוכבים

חומרים לבצק

4 כוסות קמח

1 כוס חמאה לא מלוחה חתוכה לחתיכות קטנות

1  כוס שמנת חמוצה או קרם פרש

1 כפית סודה לשתייה

2 חלמונים

למלית

2 כוסות סוכר

2 חלבוני ביצה

½ ליטר אגוזי מלך טחונים גס

לקישוט

1 חלמון ביצה מקושקש

אגוזי מלך קלופים או עם קליפות שלמות

אופן ההכנה

בקערת מערבל טורפים את הקמח והחמאה.

בקערה נפרדת מערבבים את השמנת החמוצה וסודה לשתייה.

משלבים את תערובת החמאה והקמח.

מערבבים את החלמונים בזה אחר זה.

מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

מחלקים את הבצק ל -3 חלקים שווים.

יוצרים מכל חלק עיגול עבה, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות.

מקציפים את החלבונים והסוכר במשך 3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את אגוזי המלך הטחונים ומערבבים בעזרת כף עץ לתערובת.

משמנים תבנית מלבנית בגודל 20X30 סנטימטר.

מחממים תנור ל- 176 מעלות.

מקמחים את משטח העבודה.

בעזרת מערוך מרדדים את עיגול הבצק הראשון לממדי התבנית ובעובי של כ- ¼ סנטימטר.

מניחים את הבצק בתחתית התבנית ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות.

מורחים מחצית ממלית האגוזים על גבי שכבת הבצק הראשונה.

מורחים את הבצק השני באותו אופן ומניחים אותו מעל מילוי האגוזים. מורחים את מחצית המלית הנותרת על שכבת הבצק השנייה.

מניחים את הבצק השלישי באותו אופן כמו שתי הראשונות, על ידי כיסוי שכבת האגוזים השנייה.

לוחצים קלות על החלק העליון ועל כל הצדדים כדי לאטום. מברישים את החלק העליון עם חלמון הביצה הטרופה.

בעזרת סכין גדולה וחדה, חותכים בזהירות את הפחלבה באלכסון עם להב חד עד לקרקעית העוגה

מניחים אגוז גדול שלם או קלוף על כל פרוסה ולוחצים קלות.

אופים 40 דקות או עד שהפחלבה שחומה זהובה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר