פטה כבד עוף

 

חומרים להכנה
חצי ק"ג כבד עוף נקי, מושרה בחלב למשך לילה
1 בצל בינוני מאודה בחמאה
1 חלמון
1 כף ברנדי
1 כף ליקר קסיס
2 כפיות מלח
1 כפית סוכר
חצי כפית מוסקט טחון
750 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה
מסננים את הכבד מהחלב ושוטפים היטב.

טוחנים את כל החומרים בבלנדר למעט השמנת.

מוסיפים את השמנת, מערבבים ומסננים.

מעבירים לכלי חסין אש (תבנית אינגליש קייק).

אופים בחום של 120 מעלות בתוך אמבט מים חמים במשך שעה וחצי עד לחום של 70 מעלות בלב הפטה.

מכניסים למקפיא ל-25 דקות ומעבירים עם משקולת מעל למקרר למשך 24 שעות לפחות.

מוציאים את התבנית ומגישים עם טוסטונים, ריבת בצל או ריבת שרי






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה