ממש לפני שנייה הסתיים לו החופש הגדול. אלו היו עבורי חודשיים מרתקים, כן, ובאיזה מקום גם מאתגרים. אני מניח שכול הקוראים כרגע את הנאמר כאן, מהנהנים בראשם.

הבנים שלי הם הנוף הכי אמיתי שלי, והם הצטרפו אליי לחוויה איטלקית מזמינה במיוחד. מסעדת פיאנו פיאנו ביוקנעם היא חלק מרשת מסעדות, הפועלות כמטבחים איטלקיים שמשתמשים בחומרי גלם איכותיים, ובמחירים מאפשרים.
הגענו ארבעה בשבת, בין משמרת צהרים לערב – בדיוק בתפר. סגנון עיצוב המסעדה משלב עץ ואבן, והמון ססגוניות טובה.

קודם כל שלושה משקאות מרעננים של גרניטה לימונענע (22 ₪ למשקה), ועוד קוקטייל אחד בשבילי למען האיזון בינינו, ספייסי קולדה (בתמונה כאן למעלה) – על בסיס פינה קולדה, דבש ותבלינים חריפים, עם פלח אננס מיובש; קוקטייל מעולה לאלה שאוהבים קצת מתוק וקצת חריף (51 ₪).

המשכנו בפורמט שרינג – חלוקה למרכז שולחן וטעימות אדיבות של כולנו. יש בזה משהו מאוד מיוחד, שחווים במרכז שולחן אחד ארבע דעות – צעירות יותר, מבוגרות יותר, וכול אחת מביאה את קסמיה דרך ראות עיניה.
פולנטה פטריות – פולנטה עם פטריות פורטובלו צרובות, ובזיקה של שמן כמהין (54 ₪).

לחם שום – בסיס לחם אוורירי שנאפה בטבון פנימי במעלות ובזמן הנכון, אפשר למצע הלחם להיות מאוורר עם קשיחות עדינה בדפנות, ומריחה אחידה של שום כתוש טרי שנצרב באטיות ורימז על מתיקות עדינה ומאוזנת (34 ₪).

סלט פרשה – חיתוך גס כלבבי של עגבניות, בצל סגול, רוטב סלק, עלי אורוגולה ורוקט. סלט איטלקי קלאסי למי שאוהב ססגוניות טעמים וניחוחות, קליל לחלוטין ועם זאת מביא עמו גוון אחר למנה (68 ₪).

ביאנקה טרטופו – אחת מהפיצות המעולות שלהם, עם שילוב של קרם פטריות כמהין ופטריות צלויות מעל. שילוב מנצח של בצק כל כך מדויק. טבון שיודע את מקומו ועבודתו, וידיים שלקחו את הדבר הזה לפסגה – מנה מעולה (64 ₪).

ובמטבח איטלקי שכזה, מתבקש בארוחה כמובן להיפגש עם ריזוטו בהכנה כזו או אחרת. זו באמת הייתה המנה הבאה –ריזוטו ירוקים עם אפונה, אספרגוס ושעועית ירוקה, משובץ בגבינת גרנה פאדנה עם מליחות וחמיצות ממש עדינה. לטעמי מנה מנצחת בנראות וגם בטעמים. אורז הארבוריו היה עשוי בדיוק במידה הנכונה. הירוקים נחלטו והוקפצו על המחבת, ועם זאת שמרו על צורתם המקורית וגוונם הירוק העשיר. זו מנה שמדברת בשם עצמה, ובמקביל כל המרכיבים דיברו יחד. בכול ביס ניתן היה להבחין באיזון טעמים ללא כבדות שנוכחת פעמים רבות במנות קלאסיות מסוג זה (68 ₪).

לסיום נהנינו משני קינוחים של המקום: פבלובה עם טוויל רשת של שוקולד לבן. את הנסיכה קישט קולי פירות יער מדובדבנים ואוכמניות, שהעניקו במה אלה לאלה, וכך בכף אחת היו החמוץ והמתוק בטקסטורות נכונות שפשוט ממכרות (46 ₪).

השני: פרופיטרול – פחזניות סופר טעימות במילוי קרם פטיסייר, עם גלידת בננות אגוזים ושקדים מקורמלים – חגיגה של מתיקות מפוארת מצד אחד, ומצד שני מאוזנת בענווה טובה (48 ₪).
אהבנו לראות את המסעדה שפועלת כבר זמן רב בווליום גבוה, שכול פעם מכוונת מעלה מעלה וממשיכה לפגוע ממש בול.

צוות פיאנו פיאנו יוקנעם היקר, תודה רבה על אירוח כזה מיוחד. כיף לדעת שמסעדה ביכולות כאלו פועלת ממש ליד הבית בעמק יזרעאל, ושומרת על קצב נכון ומתחדש כל פעם מחדש.

"ההרפתקה הגדולה ביותר שתוכלו לעשות היא לחיות את חיי החלומות שלכם" (אופרה וינפרי). אין לי ספק שמדובר כאן בחלום שנרקם לפני זמן רב וכרגע מתממש. המשיכו לעשות את מה שאתם יודעים לעשות הכי טוב, בעוצמה ובאומץ – נראה שכול השאר ממש מגיע.
פיאנו פיאנו – סניף יוקנעם, מתחם G התמר 2, 04-9121912. א-ה 11:45 עד אחרון הלקוחות. ו-שבת 11:30 עד אחרון הלקוחות