פידואה – פאייה של דייגים קאטלונים מבוססת על אטריות

 

חומרים למנה זוגית:
200 גר' אטריות דקות מס' 3
600 מ"ל ציר דגים
250 גר' פילה דג ים חתוך לקוביות בגודל 2 ס"מ
מומלץ להעשיר את הפידוואה בפירות ים, במיוחד שרימפס וקלמארי חתוך לטבעות
3 שיני שום
1 ענף טימין
מלח ופלפל לפח הטעם

אופן הכנה:
במחבת עמוק לחמם 5 כפות שמן זית, להוסיף את שיני השום וענף הטימין.
לחמם 3 דקות – להוצאת הטעמים מהטימין והשום.
להוציא את הטימין והשום מהשמן.
להגביר את החום ולהוסיף את הדגים ופירות הים.
להקפיץ דקה-שתיים ולהוציא מהמחבת.
בשלב זה לרענן את השמן במחבת: במידה וחסר, להוסיף שתי כפות.
להנמיך את החום ולהוסיף את האטריות תוך כדי ערבוב, עד שמקבלות גוון חום.
להוסיף בהדרגה 400 מ"ל ציר דגים. להוסיף את הדג ופירות הים (ללא הנוזלים שהוצאו).
להוסיף את שאר ציר הדגים.
על חום בינוני ממשיכים לערבב בעדינות.
הכנת הפידואה מסתיימת ברגע שהאטריות ספגו את כל הנוזלים. אפשר להניח לתבשיל למספר דקות לנוח, ואז להגיש.
מומלץ בשלב זה לסדר פירות ים מלמעלה, ולהכניס לתנור ל-5 דקות.


מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי, טל. 04-9523707







היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה