פילאף אורז ואטריות עם 7 תבלינים

כאן מכינים את הפילאף בשיטה מיוחדת — מתחילים בטיגון של אטריות, ממשיכים בטיגון התבלינים עד שניחוח עז עולה מהם ומוסיפים אורז ומים רותחים כמקובל

כאן מכינים את הפילאף בשיטה מיוחדת — מתחילים בטיגון של אטריות, ממשיכים בטיגון התבלינים עד שניחוח עז עולה מהם ומוסיפים אורז ומים רותחים כמקובל.

חומרים ל-6 מנות:
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס אטריות דקות (לא מבושלות)
2 כוכבי אניס
3 מקלות ציפורן
1 מקל קינמון
5 גרגרי פלפל אנגלי
4 גרעיני הל
1/2 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי כוסברה
2 כוסות אורז בסמטי
1 כפית מלח
3 כוסות מים רותחים

להגשה:
2 כפות כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
מחממים שמן קנולה בסיר.
מוסיפים אטריות.
מטגנים עד להזהבה תוך כדי ערבוב ומוציאים בכף מחוררת לקערה.
מוסיפים לסיר תבלינים ומטגנים דקה.
מוסיפים אורז, אטריות, מלח ומים רותחים.
מערבבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות. מכבים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים את המכסה.
מאווררים את האורז במזלג.
מעבירים לקערה,
מפזרים כוסברה ומגישים.

צילום : דניאל לילה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר