פילה אמנון על תרד בצל סגול ופטריות

מצרכים:6 מנות פילה אמנון בערך 1 ק"ג תרד שטוף ויבש 3 בצלים סגולים חתוכים לשישיות חצי ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים שמן זית זר קטן של קורנית טרייה (טימין) מלח ופלפל לפי הטעם חצי כוס קמח לבן מתובל בקארי הודי, מלח, פלפל לבן, כמון וכפית שטוחה גרגירי כוסברה טחונים לקימוח הדג למשרה של הדג: מיץ מלימון אחד 1 כף שמן זית למון גראס טרי כפית שטוחה של ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה) חצי כוס יין לבן משרים את הדגים לפחות שעה אופן ההכנה:למחבת חם מאוד בוזקים מעט שמן זית.מיד אחר כך מכניסים את שישיות הבצל.ממליחים ומפלפלים.מקפיצים קלות עד לריכוך ואפילו קצת צרוב בקצוות. מורידים לכלי אחר וחוזרים על התהליך עם הפטריות (אם המחבת מספיק חמה, הפטריות לא יגירו נוזלים).ושוב אותו התהליך עם התרד – רק הרבה יותר קצר. התרד מתרכך מהר מאוד, ויש להעביר אותו למסננת עד לצינונו.באותה מחבת (יבשה) מטגנים במעט שמן קנולה את הפילטים של הדג המקומחים – כדקה מכל צד.על תבנית תנור מפזרים את הבצל, הפטריות והתרד ואת הדגים מעל.מכניסים לתנור חם, כ- 200 מעלות, ל- 10 דקות בערך.ומגישים הכי מהר שאפשר עם חצי לימון.

מצרכים:
6 מנות פילה אמנון
בערך 1 ק"ג תרד שטוף ויבש
3 בצלים סגולים חתוכים לשישיות
חצי ק"ג פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
שמן זית
זר קטן של קורנית טרייה (טימין)
מלח ופלפל לפי הטעם
חצי כוס קמח לבן מתובל בקארי הודי, מלח, פלפל לבן, כמון וכפית שטוחה גרגירי כוסברה טחונים לקימוח הדג

למשרה של הדג:
מיץ מלימון אחד
1 כף שמן זית
למון גראס טרי
כפית שטוחה של ג'ינג'ר טרי קצוץ (לא חובה)
חצי כוס יין לבן
משרים את הדגים לפחות שעה

אופן ההכנה:
למחבת חם מאוד בוזקים מעט שמן זית.
מיד אחר כך מכניסים את שישיות הבצל.
ממליחים ומפלפלים.
מקפיצים קלות עד לריכוך ואפילו קצת צרוב בקצוות.
מורידים לכלי אחר וחוזרים על התהליך עם הפטריות (אם המחבת מספיק חמה, הפטריות לא יגירו נוזלים).
ושוב אותו התהליך עם התרד – רק הרבה יותר קצר. התרד מתרכך מהר מאוד, ויש להעביר אותו למסננת עד לצינונו.
באותה מחבת (יבשה) מטגנים במעט שמן קנולה את הפילטים של הדג המקומחים – כדקה מכל צד.
על תבנית תנור מפזרים את הבצל, הפטריות והתרד ואת הדגים מעל.
מכניסים לתנור חם, כ- 200 מעלות, ל- 10 דקות בערך.
ומגישים הכי מהר שאפשר עם חצי לימון.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר