פילה דג בנגיעות קרם אגוזים ורוטב כוסברה אוורירי בתוספת אספרגוס צרוב

מתכון פרווה (לאוכלי קטניות בלבד) ל– 4 סועדיםמצרכים לדג:800 גר' פילה דג (דניס, סלמון, אמנון, לוקוס) חתוך למנות של 200 גר'.1/4 כוס שמן זית.1 כפית מלח גס.1 כפית פלפל שחור גרוס.4 גבעולי טימין.מצרכים לקרם אגוזים:200 גר' אגוזי מקדמיה או לוז.50 מיל' נוזל דגים. 25 מיל' שמנת צמחית.1 שן שום.קורט מלח.קורט פלפל.מצרכים לרוטב כוסברה:1/2 חב' כוסברה.50 מיל' ציר דגים.2 שיני שום.קורט מלח.קורט פלפל.קורט אגוז מוסקט.מצרכים לאספרגוס:8 יח' אספרגוס.1/4 כוס שמן זית.2 שיני שום קצוצות.2 גבעולי טימין.מלח גס , פלפל שחור גרוס.אופן ההכנה:נתחיל בהכנת הקרם אגוזים:נכניס את כל החומרים למעבד מזון ונטחן עד למחית חלקה.נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד.רוטב כוסברה:נכניס את כל החומרים למעבד מזון עד לקבלת נוזל.נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד – פעולת המסננת היא על מנת לבדוק שלא נשארו גושים.לאחר שהקרם והרוטב מוכנים, ניתן לגשת להכנת הדג והאספרגוס. להכנת הדג נכניס את הנתחים לתוך קערה עם שאר המצרכים ונערבב בעדינות, עד שכל הנתחים יהיו מצופים בשמן, מלח, פלפל וטימין. נניח במחבת פסים עם העור כלפי מטה.נהפוך כעבור 4 דקות לצד השני לעוד 4 דקות. להכנת האספרגוס: נקלוף אותם מעט ונקפיץ אותם בשמן הזית עם שאר החומרים למשך 4 דקות. לפני ההגשה ניקח את רוטב הכוסברה ונערבב אותו במטרפה על מנת שיהיה אוורירי.להרכבת המנה בצלחת:נמרח במרכז מעט מהקרם אגוזים, מעל נניח את נתח הדג, עליו נבזוק מרוטב הכוסברה, ונניח מעל שתי חתיכות אספרגוס.סניפי "מכללת השף":סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

מתכון פרווה (לאוכלי קטניות בלבד) ל– 4 סועדים

מצרכים לדג:
800 גר' פילה דג (דניס, סלמון, אמנון, לוקוס) חתוך למנות של 200 גר'.
1/4 כוס שמן זית.
1 כפית מלח גס.
1 כפית פלפל שחור גרוס.
4 גבעולי טימין.

מצרכים לקרם אגוזים:
200 גר' אגוזי מקדמיה או לוז.
50 מיל' נוזל דגים.
25 מיל' שמנת צמחית.
1 שן שום.
קורט מלח.
קורט פלפל.

מצרכים לרוטב כוסברה:
1/2 חב' כוסברה.
50 מיל' ציר דגים.
2 שיני שום.
קורט מלח.
קורט פלפל.
קורט אגוז מוסקט.

מצרכים לאספרגוס:
8 יח' אספרגוס.
1/4 כוס שמן זית.
2 שיני שום קצוצות.
2 גבעולי טימין.
מלח גס , פלפל שחור גרוס.

אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת הקרם אגוזים:
נכניס את כל החומרים למעבד מזון ונטחן עד למחית חלקה.
נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד.
רוטב כוסברה:
נכניס את כל החומרים למעבד מזון עד לקבלת נוזל.
נעביר דרך מסננת דקה ונניח בצד – פעולת המסננת היא על מנת לבדוק שלא נשארו גושים.
לאחר שהקרם והרוטב מוכנים, ניתן לגשת להכנת הדג והאספרגוס.
להכנת הדג נכניס את הנתחים לתוך קערה עם שאר המצרכים ונערבב בעדינות, עד שכל הנתחים יהיו מצופים בשמן, מלח, פלפל וטימין.
נניח במחבת פסים עם העור כלפי מטה.
נהפוך כעבור 4 דקות לצד השני לעוד 4 דקות.
להכנת האספרגוס: נקלוף אותם מעט ונקפיץ אותם בשמן הזית עם שאר החומרים למשך 4 דקות.
לפני ההגשה ניקח את רוטב הכוסברה ונערבב אותו במטרפה על מנת שיהיה אוורירי.
להרכבת המנה בצלחת:
נמרח במרכז מעט מהקרם אגוזים, מעל נניח את נתח הדג, עליו נבזוק מרוטב הכוסברה, ונניח מעל שתי חתיכות אספרגוס.

סניפי "מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774
סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034
סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572
סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר