פילה סלמון אפוי עם קשקשי זוקיני ורוטב הדרים

מתכון של סבינה ולדמן לרשת טיב טעם עבור לארוחת החג עם דג עסיסי, דשן ונוח להכנה כששכבת הזוקיני המסודרת עליו כקשקשי דג מוסיפה טוויסט יצירתי

מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא. מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח. צילום רונן מנגן, סגנון עמית פרבר
מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא. מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח. צילום רונן מנגן, סגנון עמית פרבר

רכיבים ל־8 מנות

פילה סלמון במשקל ½2-1 ק"ג עם העור

10 כפות שמן זית

1 כפית קליפת לימון מגוררת

2 שיני שום כתושות

מלח ופלפל לבן טחון

4 זוקיני ירוקים פרוסים דק מאוד

לרוטב

3 כפות שמן זית

1 כרישה קטנה (החלק הלבן בלבד) פרוסה דק

1 ענף תימין

1/2 כוס יין לבן

1 כוס מיץ תפוזים סחוט

1 כפית קליפת תפוז מגוררת

1 כפית דבש

מלח ופלפל שחור גרוס

קורט פלפל חריף אדום קצוץ דק

אופן ההכנה

מכינים את הרוטב

מחממים שמן בסיר קטן על להבה בינונית ומאדים כרישה ותימין כ-5 דקות.

מכסים ומנמיכים את הלהבה.

מבשלים כ-5 דקות עד שהכרישה רכה.

מסירים את המכסה ומעבירים ללהבה גבוהה.

יוצקים יין ומבשלים כ-5 דקות עד שמצטמצם לשליש הכמות. מוסיפים מיץ תפוזים, קליפת תפוז ודבש, מערבבים ומביאים לרתיחה.

מבשלים כ-7 דקות עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בחצי.

מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל חריף.

טוחנים לקרם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני, ושומרים בצד.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

שמים סלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהעור כלפי מטה. מערבבים שמן זית עם קליפת לימון ושיני שום, ומורחים על הדג בנדיבות.

מתבלים במלח ופלפל לבן ומעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשמן נקרש מעט.

מסדרים את פרוסות הזוקיני על הדג בצורת קשקשים עד לכיסוי מלא. מברישים את שכבת הזוקיני ביתרת תערובת השמן ובוזקים מלח. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

אופים כ-35 דקות עד שהדג מוכן (כשמחדירים סכין רואים כי במרכזו של הדג הצבע נותר ורדרד ולא אטום).

מחממים מעט את הרוטב ומגישים אותו לצד הדג.

אפשר להכין יום מראש עד שלב צליית הדג.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה