מצרכים:
4 יח' נתחי סלמון (כ- 180 גר' כל נתח)
8 כפות שמן זית
מלח גס
¾ כוס רוטב סילאן גריל של חצר כנרת
½ שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
לשטוף את נתחי הסלמון היטב.
למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס.
להניח את נתחי הסלמון על התבנית (כאשר הצד הנקי כלפי מעלה).
למרוח על הסלמון 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של º200 למשך 8-10 דקות.
להוציא את התבנית מהתנור.
ולצקת על נתחי הסלמון את הרוטב סילאן גריל של חצר כנרת.
לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש.