מצרכים:
4 יח' נתחי סלמון (כ- 180 גר' כל נתח)
8 כפות שמן זית
מלח גס
¾ כוס רוטב סילאן "גריל" של חצר כנרת
½ שמיר קצוץ
אופן ההכנה:
לשטוף את נתחי הסלמון היטב.
למרוח על תבנית האפייה 4 כפות שמן זית ולפזר מעט מלח גס.
להניח את נתחי הסלמון על התבנית (כאשר הצד הנקי כלפי מעלה), ולמרוח על הסלמון 4 כפות שמן זית נוספים ומעט מלח גס.
לאפות בתנור שחומם מראש בחום של º200 למשך 8-10 דקות.
להוציא את התבנית מהתנור, ולצקת על נתחי הסלמון את רוטב סילאן "גריל" של חצר כנרת, לפזר מעל שמיר קצוץ ולהגיש.