חומרים ל- 4 מנות:
4 פילטים של סלמון טרי (בערך במשקל 180 גרם כל אחד)
4 כפות בצלי שאלוט, קצוצים דק
8 כפות מרטיני לבן יבש
8 כפות יין לבן יבש
כ- 12 כפות ציר דגים
1 כוס שמנת מתוקה
4 חופנים עלי חמציץ, ללא הגבעול
160 גרם חמאה
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל לבן
אופן ההכנה:
במחבת מבשלים את השאלוט עם מרטיני, יין לבן וציר דגים.
מוסיפים את השמנת ומצמצמים מעט.
לקראת סוף הבישול מוסיפים את עלי החמציץ, החמאה ומיץ לימון.
מערבבים היטב.
במקביל, על מחבת טפלון חמה מאד מטגנים את הסלמון. חשוב שמחבת תהיה חמה מאד והטפלון לא שחוק, אחרת הדג ידבק למחבת.
לא משמנים את המחבת. מטגנים משני הצדדים עד שהסלמון מזהיב, אך לא מתייבש. אפשר גם להציץ פנימה בעזרת סכין כדי לבדוק את מידת המוכנות של הדג.
מניחים כל פילה על צלחת ויוצקים את הרוטב