fbpx

פיצה

חומרים לבצק לשתי פיצות750 גרם קמח15 גרם שמרים450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר35 מ"ל שמן40 גר' סוכר40 ג' מלחאופן ההכנה לבצקמניחים את השמרים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הקמח ומעט מים (100-150 מ"ל) ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.נותנים לבצק לתפוח למשך שעתיים (מכסים בניילון נצמד).לאחר שעתיים, מוסיפים לבצק את המלח, השמן והמים ולשים שוב. מניחים לתפיחה נוספת של שעה וחצי.משטחים את הבצק על תבנית עגולה (סטנדרט).טיפ לפני שמורחים את הרוטב והתוספות על הבצק מכניסים את הבצק ל10 דקות בתנור בחום של 200 מעלות.אפשרות 1: רוטב פומדרוס סיציליאני פיקנטיהחומרים150 מ"ל שמן זיתשני בצלים בינוניים חתוכים לקוביותשני פלפלים אדומים חתוכים לקוביותשני פלפלים צהובים חתוכים לקוביות6 עגבניות תמר בינוניות מקולפות3 שיני שום קלופים ופרוסיםמעט טימיןכפית מלחכפית פלפל שחור גרוסצ'ילי טחון לפי הטעם.אופן ההכנהמחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.מוסיפים את הפלפלים מערבבים מעט עד שהפלפלים מפרישים את הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. משלימים את התיבול.טיפ ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.אפשרות 2: רוטב פרימוורה/ ירקות אביביים150 מ"ל שמן זיתשני בצלים חתוכים לקוביותשני גזר בינוני חתוך לקוביותארבעה גבעולי סלריחצי שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביותשש עגבניות תמר מקולפות חתוכות לקוביות3 שיני שום קלופים ופרוסיםמעט טימיןכפית מלחכפית פלפל שחור גרוסאופן ההכנהמחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.מוסיפים את הגזר, הסלרי, שורש הסלרי. לאחר שהירקות מפרישים את הנוזלים מוסיפים את העגבניות, מתבלים מלח, פלפל גרוס ומעט טימין. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. משלימים את התיבול.טיפ ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.תוספותחציל גדולמלח גסמעט שמן זיתמעט מלח ופלפל שחורפורסים את החציל בעובי של חצי ס"מ לאורך. ממליחים ומניחים בצד לחצי שעה.לאחר מכן, שוטפים את החצי מברישים בשמן זית ממליחים קלות במלח שולחן ומפלפלים. מכניסים לתנור ב-185 מעלות לרבע שעה.לתוספת פטריות ניתן לפרוס פטריות, לטגן קלות במחבת עם מעט שמן זית ושום כתוש ותבל במלח ופלפל.לאחר שמורחים את הרוטב על הבצק, מניחים את התוספות מגרדים מוצרלה מעל ומכניסים לתנור לרבע שעה בחום של 180 מעלות
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לבצק לשתי פיצות
750 גרם קמח
15 גרם שמרים
450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
35 מ"ל שמן
40 גר' סוכר
40 ג' מלח

אופן ההכנה לבצק
מניחים את השמרים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הקמח ומעט מים (100-150 מ"ל) ולשים עד לקבלת עיסה אחידה.

נותנים לבצק לתפוח למשך שעתיים (מכסים בניילון נצמד).

לאחר שעתיים, מוסיפים לבצק את המלח, השמן והמים ולשים שוב.

מניחים לתפיחה נוספת של שעה וחצי.

משטחים את הבצק על תבנית עגולה (סטנדרט).

טיפ לפני שמורחים את הרוטב והתוספות על הבצק מכניסים את הבצק ל10 דקות בתנור בחום של 200 מעלות.

אפשרות 1: רוטב פומדרוס סיציליאני פיקנטי
החומרים
150 מ"ל שמן זית
שני בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
שני פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
שני פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
6 עגבניות תמר בינוניות מקולפות
3 שיני שום קלופים ופרוסים
מעט טימין
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
צ'ילי טחון לפי הטעם.

אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.

מוסיפים את הפלפלים מערבבים מעט עד שהפלפלים מפרישים את הנוזלים.

לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין.

מביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת.

משלימים את התיבול.

טיפ ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.

אפשרות 2: רוטב פרימוורה/ ירקות אביביים
150 מ"ל שמן זית
שני בצלים חתוכים לקוביות
שני גזר בינוני חתוך לקוביות
ארבעה גבעולי סלרי
חצי שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
שש עגבניות תמר מקולפות חתוכות לקוביות
3 שיני שום קלופים ופרוסים
מעט טימין
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה
מחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.

מוסיפים את הגזר, הסלרי, שורש הסלרי.

לאחר שהירקות מפרישים את הנוזלים מוסיפים את העגבניות,
מתבלים מלח, פלפל גרוס ומעט טימין.

מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת.

משלימים את התיבול.

טיפ ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.

תוספות
חציל גדול
מלח גס
מעט שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור

פורסים את החציל בעובי של חצי ס"מ לאורך. ממליחים ומניחים בצד לחצי שעה.

לאחר מכן, שוטפים את החצי מברישים בשמן זית ממליחים קלות במלח שולחן ומפלפלים.

מכניסים לתנור ב-185 מעלות לרבע שעה.

לתוספת פטריות ניתן לפרוס פטריות, לטגן קלות במחבת עם מעט שמן זית ושום כתוש ותבל במלח ופלפל.

לאחר שמורחים את הרוטב על הבצק, מניחים את התוספות מגרדים מוצרלה מעל ומכניסים לתנור לרבע שעה בחום של 180 מעלות

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר