fbpx

פלאפל קוסקוס וגבינות צאן בגספצ'יו סלק קר

כ-6 מנותחומרים לפלאפל קוסקוס:1/2 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"100 גרם גבינת סנט מור בשלה1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה2 כפות בזיליקום טרי קצוץמלח קורט צ'ילי יבש גרוס1ביצה שלמה2 כפות שמן זית איכותיאופן הכנת הפלאפל קוסקוס:להכין הקוסקוס לפי הוראות היצרן (175 גר' לפני בישול).לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה לקבלת עיסה דביקה. לשמור במקרר למשך חצי שעה. להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור כדורים קטנים, ולשמור בקירור עד לטיגון.לפני ההגשה לטגן את פלאפל הקוסקוס בשמן עמוק ולהגיש.חומרים לגספצ'יו סלק:3 סלקים בגודל בינוני2 שיני שום קלופות1 ליטר מים קרים1 לימון טרי סחוטמלח פלפל שחור גרוסקורט כמון טחון3 כפות שמן זית איכותיאופן הכנת הגספצ'יו סלק:את הסלקים לבשל בסיר גדול בהרבה מים קרים עד לבישול מלא (לנעוץ סכין חדה ולוודא שהיא נכנסת באופן חלק למרכז הסלק).בבלנדר לטחון את כל המרכיבים, למעט המים. את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרק בעל מרקם סמיך וקטיפתי.להוסיף מלח ופלפל לבן, לפי הטעם.הגשה – להגיש קר מאוד:בצלחות מרק רחבות למזוג מצקת ממרק הגספצ'יו הקר. להניח 3 כדורי פלאפל חמים. לקשט עם מעט יוגורט כבשים צונן ולהגיש מיד.צילום: איליה מלניקוב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

כ-6 מנות

חומרים לפלאפל קוסקוס:
1/2 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
100 גרם גבינת סנט מור בשלה
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
מלח
קורט צ'ילי יבש גרוס
1ביצה שלמה
2 כפות שמן זית איכותי

אופן הכנת הפלאפל קוסקוס:
להכין הקוסקוס לפי הוראות היצרן (175 גר' לפני בישול).
לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה לקבלת עיסה דביקה.
לשמור במקרר למשך חצי שעה.
להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור כדורים קטנים, ולשמור בקירור עד לטיגון.
לפני ההגשה לטגן את פלאפל הקוסקוס בשמן עמוק ולהגיש.

חומרים לגספצ'יו סלק:
3 סלקים בגודל בינוני
2 שיני שום קלופות
1 ליטר מים קרים
1 לימון טרי סחוט
מלח פלפל שחור גרוס
קורט כמון טחון
3 כפות שמן זית איכותי

אופן הכנת הגספצ'יו סלק:
את הסלקים לבשל בסיר גדול בהרבה מים קרים עד לבישול מלא (לנעוץ סכין חדה ולוודא שהיא נכנסת באופן חלק למרכז הסלק).
בבלנדר לטחון את כל המרכיבים, למעט המים.
את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרק בעל מרקם סמיך וקטיפתי.
להוסיף מלח ופלפל לבן, לפי הטעם.

הגשה – להגיש קר מאוד:
בצלחות מרק רחבות למזוג מצקת ממרק הגספצ'יו הקר.
להניח 3 כדורי פלאפל חמים.
לקשט עם מעט יוגורט כבשים צונן ולהגיש מיד.

צילום: איליה מלניקוב

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר