פנקייקים מקמח כוסמין תופח בגרסת השף-אופה ארז קומרובסקי

השף-אופה ארז קומרובסקי מציע עבור סוגת את הגרסה שלו לפנקייקס תפוחים היטב, זהובים למראה וריחניים עד שכל המשפחה מתאספת סביב השולחן

מערבבים בקערה את קמח הכוסמין התופח עם הסוכר והמלח. בקערה נוספת טורפים את הביצים. צילום נמרוד סונדרס

חומרים ל-4-5 פנקייקס

140 גרם (1 כוס) קמח כוסמין תופח

2 כפות סוכר דמררה או קנים

קורט מלח

2 ביצים גדולות

180 מ״ל (3/4 כוס) חלב 3%

2 כפות חמאה רכה

צילום נמרוד סונדרס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את קמח הכוסמין התופח עם הסוכר והמלח.

בקערה נוספת טורפים את הביצים.

מוסיפים את החלב והחמאה הרכה.

מערבבים היטב.

מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים.

מערבבים רק עד איחוד – לא לערבב יותר מדי!

מחממים מחבת טפלון קטנה משומנת בחמאה לחום בינוני. יוצקים לתוכה מצקת מהבלילה.

מטגנים על צד אחד עד שהבלילה מתייצבת, בועות עולות על פני השטח והשוליים מזהיבים.

הופכים בעזרת מרית דקה ורחבה.

מטגנים עוד 10 שניות בלבד ומוציאים.

ממשיכים בטיגון כל הבלילה.

אם המחבת חמה מדי מורידים את גובה הלהבה כדי שהבלילה תתייצב לפני שתשחים.

הגשה

מגישים מיד עם שמנת חמוצה וקונפיטורה משמש, או עם סירופ מייפל או סילאן.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה