פנקייק במילוי תותים

מרכיבים:חצי כוס קמח לבן.2 ביצים.2 כפיות שמן סויה.3/4 כוס חלב.מילוי תותים:1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי.1/2 כוס מים מזוקקים.כף של גרנד מרנייר או ליקר תפוזים משובח.30 גר' חמאה.כפית קמח תירס.סלסלת תותים.כף סוכר.אופן ההכנה:לערבב את הקמח, השמן והחמאה, בקערת ערבוב עד לקבלת מירקם חלק ללא גושים.להוסיף את החלב בשלבים, הבצק צריך להיות מיימי, כמרקם של רוטב.לחמם מחבת טפלון בקוטר של 21 ס"מ לחום גבוה.לשמן את המחבת בכפית חמאה ולצקת לתוכה מצקת אחת מהבלילה של הפנקייק.  להטות את המחבת בתנועות קלות ימינה ושמאלה, כך שהבלילה תתפזר שווה על כול המחבת. אחרי קבלת צבע חום בהיר, (בערך שלוש דקות), יש להפוך בזהירות את הפנקייק לצידו השני, בעזרת מרית מסיליקון, לשלוש דקות נוספות.להניח את הפנקייק המוכן על צלחת הפוכה ולתת לפנקייק להתקרר. למילוי:יש לשמור ארבעה תותים לקישוט.בסיר בינוני יש לערבב על חום נמוך את מיץ התפוזים, מים, גרנד מרנייר, סוכר וקמח התירס עד לערבוב מושלם. להוסיף את החמאה. להביא את הרוטב לרתיחה ולכבות את האש.להשרות את התותים בעדינות ברוטב למשך דקה אחת.להוציא את התותים בעדינות מהרוטב, להניח אותם במרכז של הפנקייק ולגלגל.להגשה:להניח שני פנקייקים על צלחת הגשה.לצקת מעליהם כף רוטב תפוזים. לקשט עם קצפת ותות טרי. "מכללת השף":סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

מרכיבים:
חצי כוס קמח לבן.
2 ביצים.
2 כפיות שמן סויה.
3/4 כוס חלב.

מילוי תותים:
1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי.
1/2 כוס מים מזוקקים.
כף של גרנד מרנייר או ליקר תפוזים משובח.
30 גר' חמאה.
כפית קמח תירס.
סלסלת תותים.
כף סוכר.

אופן ההכנה:
לערבב את הקמח, השמן והחמאה, בקערת ערבוב עד לקבלת מירקם חלק ללא גושים.
להוסיף את החלב בשלבים, הבצק צריך להיות מיימי, כמרקם של רוטב.
לחמם מחבת טפלון בקוטר של 21 ס"מ לחום גבוה.
לשמן את המחבת בכפית חמאה ולצקת לתוכה מצקת אחת מהבלילה של הפנקייק. 
להטות את המחבת בתנועות קלות ימינה ושמאלה, כך שהבלילה תתפזר שווה על כול המחבת.
אחרי קבלת צבע חום בהיר, (בערך שלוש דקות), יש להפוך בזהירות את הפנקייק לצידו השני, בעזרת מרית מסיליקון, לשלוש דקות נוספות.
להניח את הפנקייק המוכן על צלחת הפוכה ולתת לפנקייק להתקרר.

למילוי:
יש לשמור ארבעה תותים לקישוט.
בסיר בינוני יש לערבב על חום נמוך את מיץ התפוזים, מים, גרנד מרנייר, סוכר וקמח התירס עד לערבוב מושלם.
להוסיף את החמאה. להביא את הרוטב לרתיחה ולכבות את האש.
להשרות את התותים בעדינות ברוטב למשך דקה אחת.
להוציא את התותים בעדינות מהרוטב, להניח אותם במרכז של הפנקייק ולגלגל.

להגשה:
להניח שני פנקייקים על צלחת הגשה.
לצקת מעליהם כף רוטב תפוזים.
לקשט עם קצפת ותות טרי.

"מכללת השף":
סניף תל-אביב – בניין עתיד, רח' החרש 8, טל': 1-700-500-774
סניף ירושלים – בית הארחה בית וגן, רח' הפסגה 8, 1-700-500-034
סניף באר-שבע – מלון גולדן טוליפ, 1-700-700-572
סניף חיפה – שד' ההסתדרות, 1-700-500-764

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר