פסטיבל המאפיה האיטלקית בפביאנה

למאפיה האיטלקית ארבעה זרמים עיקריים שמקורם בדרום איטליה, בהשראתם יצרה השפית תמר סגרי מ"פביאנה" ארבע ארוחות, כל אחת מאפיינת זרם מאפיה אחר ואת האזור ממנו הגיע

סצנות אוכל הן חלק בלתי נפרד מכל סרט מאפיה קלאסי – חבורה של מאפיונרים יושבים במסעדה איטלקית סביב השולחן הקבוע ורוקחים מזימות, השולחן עמוס במיטב ההיצע של המטבח האיטלקי והיין זורם כמים…
אז מה באמת הוגש לשולחן של הפאמילייה? ב'פביאנה' מציעים לכם לבוא ולגלות בפסטיבל המוקדש כולו למאכלי מאפיה.

למאפיה האיטלקית ארבעה זרמים עיקריים שמקורם בדרום איטליה, בהשראתם יצרה השפית תמר סגרי מ"פביאנה" ארבע ארוחות, כל אחת מאפיינת זרם מאפיה אחר ואת האזור ממנו הגיע.
בסוף הארוחה יקבל כל סועד צ'ייסר של סמבוקה, המשקה האהוב על המאפיונרים עם שלושה פולי קפה על פי מיטב המסורת.

4 מאפיות – 4 ארוחות:
נדרנגטה – N'drangheta – זרם מאפיה הידוע כאכזרי והרצחני מכולם. מקורה של הנדרנגטה במחוז 'קלבריה' בדרום איטליה, בשפיץ של המגף לחופי הים התיכון. המטבח באזור זה עשיר במאכלי דגים, בעיקר אנשובי וסרדינים, וידוע כמטבח חריף ופיקנטי במיוחד. מה בתפריט?
– ראשונה: קרוסטיני עם מוצרלה ואנשובי בשמן זית.
– עיקרית: פסטה נורמה, פטוצ'יני בעגבניות, חצילים ופקורינו בתיבול פיקנטי
– אחרונה: טרטופו של שוקולד מריר בתיבול צ'ילי חריף

איחוד הכתר הקדוש – Sacra Corona Unita – זרם מאפיה המזוהה בעיקר עם סחר בסמים ומקורו במחוז 'פוגליה' הדרומי, שנמצא בעקב המגף לחופי הים האדריאטי. המטבח של פוגליה מושפע מהמטבח היווני, ועושה שימוש רב בשקדים, דבש ובשר טלה. פוגליה מפורסמת גם בזכות אגוזי הלוז המשובחים שגדלים בה והעגבניות המיובשות המצוינות שהכנתן מתאפשרת תודות לאקלים היבש באזור. מה בתפריט?
– ראשונה: קפרזה של מוצרלה, עגבניות טריות ומיובשות, בזיליקום טרי ושמן זית.
– עיקרית: קרסטה די-גאלו (פסטה אופיינית לאזור) בשמן זית, ברוקולי, שום וצנוברים
– אחרונה: אפוגטו (מקפא) של שוקולד לבן ושמנת מוגש עם אספרסו חם ואגוזי לוז

קמורה – Camorra – זרם מאפיה החולש על עסקי האלכוהול והסיגריות. מקורה של מאפית 'קמורה' במחוז קמפנייה הכולל את נאפולי ואזור אמלפי היפהפה. המטבח של קמפנייה מתהדר במאפיינים ים תיכוניים מובהקים. אזור זה ידוע גם בזכות הפיצה מרגריטה הקלאסית שנולדה בנאפולי (נקראת על שם המלכה מרגריטה) ובזכות הלימונים המשובחים הגדלים על מורדות הר הגעש של אמלפי. מה בתפריט?
– ראשונה: מיני קלצונה במילוי ירקות
– עיקרית: סקלופינה של עוף בעגבניות עם מוצרלה ואורגנו
– סורבה לימון – מלימונים משובחים כמעט כמו באמלפי…

קוזה נוסטרה – Cosa Nostri – המאפייה הסיציליאנית המפורסמת מכולן, ששולטת מזה שנים ביד רמה באי השוכן בים התיכון מול חופיה הדרומיים של איטליה. כשהם לא עסוקים בגביית דמי חסות ובשליטה על בארות המים באי, נהנים חברי הקוזה נוסטרה ממטעמי המטבח הסיציליאני המבוסס על דגים ופירות ים, בעיקר טונה ודג-חרב, צימוקים, שקדים וצלפים בהשפעת הבישול הים-תיכוני, והרבה פסטה יבשה. מה בתפריט?
– ראשונה: קפונאטה – תבשיל סיציליאני על בסיס ירקות, חצילים, צימוקים וצנוברים.
– עיקרית: חונקי כמרים ברוטב של טונה, עגבניות, זיתים שחורים וצלפים.
– אחרונה: קנולו סיציליאני – גלילי בצק מטוגנים במילוי ריקוטה, פצפוצי שוקולד ופירות יבשים.

מחיר ארוחה לסועד – 79 ₪.


הפסטיבל יתקיים בשלושת הסניפים של רשת פביאנה מדי ערב החל מ- 19:00, בין 7 ל- 12 באפריל:
דוד המלך 1 ת"א 03-6963624, גרוזנברג 31 ת"א 5102103 – 03,
רוטשילד 64 ת"א 5605072 – 03

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר