פסטיבל טבע אקשן במגידו: ארוחת גורמה בטבע

תחת שרביטו של אורי מאיר-צ'יזיק – יועץ תזונתי, בשלן ומומחה להיסטוריה של התזונה, תתקיים החודש הרצאה משולבת בארוחת גורמה. שבת 28 במרץ בשעה 13.00

פסטיבל טבע אקשן במועצה האזורית מגידו יתקיים זו השנה השישית בשטחו של פארק רמת מנשה, המוכרז כ"מרחב ביוספרי". 

במסגרת אירועי הפסטיבל תתקיים בשבת 28 במרץ בשעה 13.00 ארוחת גורמה אותנטית בבקתת בוקרי "ראש העדר", עם אורי מאיר-צ'יזיק (12:30 מפגש מול הכניסה לבסיס ג'וערה בצדו הצפוני של הכביש, על דרך עפר).

מאיר-צ'יזיק הוא יועץ תזונתי העוסק בחקר ההיסטוריה של התזונה והרפואה התזונתית, הכותב את עבודת הדוקטורט שלו בנושא "מזון ואיזון", העוסקת בהיסטוריה של הרפואה התזונתית במזרח התיכון בימי הביניים המוקדמים.
אורי מעיד על עצמו שתמיד אהב לאכול אוכל טבעי ובריא, ושהוא בעל קשר לאדמה.
אחת הסיבות שמנעה ממנו ללמוד להיות "שף", היא הרצון ללמוד ולהכיר אוכל מזווית שונה, מה היא עושה לגוף שלנו, ולא "ללמוד לבשל אוכל צרפתי עם חמאה וקמח".
בספרי המתכונים מהעבר אותם הוא חוקר, מוצאים לא רק כמויות ומתכונים אלא את כל החוויה של האוכל, מה הוא עושה לגוף האדם.
אורי מעיד על עצמו שהוא למד לבשל לבד, ומקפיד לבשל ארוחה חמה למשפחתו לפחות פעם ביום – כולה על טהרת הטרי והבריא.

ארוחת הגורמה במסגרת הפסטיבל תשלב חוויה גסטרונומית מתוצרים מקומיים יחד עם הרצאה על צמחי בר, עולם הולך ונעלם, ההיסטוריה של המזון והרצאה על המקום.
הארוחה תבושל מקמח מלא, ירקות אורגניים, עשבי בר, בשר טרי, ויין מבציר מקומי – כולם מתוצרת מקומית.

מחיר למשתתף: 175 ₪. מותנה בהרשמה מראש.

אירועי הפסטיבל ייערכו בשני סופי שבוע: 27-28/3 ו- 3-4/4.
לפרטים נוספים ולרכישת כרטיסים: www.teva-action.co.il
טל. 04-6070708

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר