פסטייה גבינות

מילוי לפסטייה גבינות – כמות ל-30 רולים:1 חבילה עלי סיגרעיסת קמח ומים (דבק) לסגירת עלי הסיגרטחינה, סילאן ושומשום לקישוט בהגשהלמילוי:40 גרם שמן זית1 בצל גדול קצוץ דק1 סלסלה פטריות קצוצות דק250 גרם גבינה צהובה מגורדת250 גרם מוצרלה מגורדת400 גרם פטה, מגורדת60 גרם חמוציות60 גרם פטרוזיליה קצוצה (כחצי זר)1 כפית מחוקה קינמון2 כפיות כמון5 כפות סילאןמלח ופלפל לפי הטעםאופן ההכנה:לטגן את הבצל והפטריות בשמן זית.לערבב בקערה את כל הרכיבים עם הבצל והפטריות המטוגנות.לקרר היטב את המילוי.אופן הגלגול:לשים 40 גרם מילוי (כף אחת גדושה) על עלה סיגר בחלק הקרוב (3 ס"מ מהקצה הקרוב אליך).לפרוס את המילוי לרוחב כל העלה עד הקצה, כך שיהיה דק וארוך.לגלגל דחוס היטב עד חצי הדרך.לקפל פנימה את שני הקצוות (גלגול אגרול/בלינצ'ס).למרוח שכבה דקה של דבק (קמח ומים) בחלק החיצוני של עלה הסיגר (בחצי שכרגע נותר פתוח).לסיים לגלגל עד הסוף כאשר שומרים על הפסטייה דחוסה היטב לכל אורך הגלגול.אופן ההכנה:יש 3 שיטות לבישול הפסטייה:אפייה – למרוח את הפסטיות בשמן ולאפות ב-220 מעלות, כ-10 דקות עד להשחמה.טיגון במחבת – לטגן בשמן לא עמוק במחבת, לסובב עד להשחמה מכל הצדדים.טיגון עמוק במחבת/ווק – לטגן בטמפרטורה של 180-190 מעלות למשך כ-5 דקות.אופן ההגשה:להגיש חם מיד לאחר ההכנה, עם זילוף של טחינה וסילאן ובעיטור שומשום.

מילוי לפסטייה גבינות – כמות ל-30 רולים:
1 חבילה עלי סיגר
עיסת קמח ומים (דבק) לסגירת עלי הסיגר
טחינה, סילאן ושומשום לקישוט בהגשה

למילוי:
40 גרם שמן זית
1 בצל גדול קצוץ דק
1 סלסלה פטריות קצוצות דק
250 גרם גבינה צהובה מגורדת
250 גרם מוצרלה מגורדת
400 גרם פטה, מגורדת
60 גרם חמוציות
60 גרם פטרוזיליה קצוצה (כחצי זר)
1 כפית מחוקה קינמון
2 כפיות כמון
5 כפות סילאן
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לטגן את הבצל והפטריות בשמן זית.
לערבב בקערה את כל הרכיבים עם הבצל והפטריות המטוגנות.
לקרר היטב את המילוי.

אופן הגלגול:
לשים 40 גרם מילוי (כף אחת גדושה) על עלה סיגר בחלק הקרוב (3 ס"מ מהקצה הקרוב אליך).
לפרוס את המילוי לרוחב כל העלה עד הקצה, כך שיהיה דק וארוך.
לגלגל דחוס היטב עד חצי הדרך.
לקפל פנימה את שני הקצוות (גלגול אגרול/בלינצ'ס).
למרוח שכבה דקה של דבק (קמח ומים) בחלק החיצוני של עלה הסיגר (בחצי שכרגע נותר פתוח).
לסיים לגלגל עד הסוף כאשר שומרים על הפסטייה דחוסה היטב לכל אורך הגלגול.

אופן ההכנה:
יש 3 שיטות לבישול הפסטייה:
אפייה – למרוח את הפסטיות בשמן ולאפות ב-220 מעלות, כ-10 דקות עד להשחמה.
טיגון במחבת – לטגן בשמן לא עמוק במחבת, לסובב עד להשחמה מכל הצדדים.
טיגון עמוק במחבת/ווק – לטגן בטמפרטורה של 180-190 מעלות למשך כ-5 דקות.

אופן ההגשה:
להגיש חם מיד לאחר ההכנה, עם זילוף של טחינה וסילאן ובעיטור שומשום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר